PingoMeter – Praćenje interneta iz System Tray-a

PingoMeter – Praćenje interneta iz System Tray-a

Ukoliko imate problem sa internetom, predlažemo vam da testirate svoju internet konekciju. Ovo možete da uradite na više načina, a najbolji je da instalirate program koji će vam omogućiti da konstantno motrite na svoj internet i vidite kada dođe do problema.

PingoMeter je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10, pomoću koga ćete moći da pratite rad svog interneta i otkrijete ukoliko dođe do problema.

Kako radi PingoMeter?

PingoMeter je prenosiv program, što znači da nema instalaciju, već samo treba da ga preuzmete i pokrenete. Kada pokrenete program njegova ikonica će se pojaviti u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata). Osim menija sa podešavanjima, program ne sadrži nikakav drugi interfejs, a rad interneta pratite isključivo pomoću ikonice u System Tray-u.

PingoMeter ikonica

PingoMeter radi tako što svake tri sekunde kontaktira (ping-uje) DNS server kompanije Google na IP adresi 8.8.8.8 i beleži koliko je vremena trebalo signalu da ode i da se vrati. Ovo pratite pomoću pomenute ikonice u System Tray-u u kojoj je prikazan maleni dijagram, a brojčanu vrednost možete da vidite tako što ćete kursor miša postaviti iznad ove ikonice.

Iskreno, iznenadilo nas je koliko je lako čitati podatke iz dijagrama koji je veličine samo nekoliko piksela, najviše zbog toga što je brzina konekcije prikazana bojama, zelena za dobru, žuta kada je u prihvatljivim granicama i crvena kada je loša. Takođe, ove boje, kao i boju pozadine, možete da promenite u podešavanjima, a možete da uključite i da se umesto dijagrama prikazuju brojčane vrednosti.

PingoMeter podesavanja

U podešavanjima, takođe, možete i da promenite server koji ćete kontaktirati tako da program možete da koristite i za testiranje svog servera, a možete i da odredite koliko često će server biti ping-ovan. Imajte u vidu da ukoliko previše često ping-ujete server, može doći do toga da veb sajt pomisli da je u pitanju bot i blokira vašu IP adresu.

Ne tako mala zamerka koju imamo je to što dijagram rada možete da vidite samo u System Tray-u i ne postoji opcija da otvorite veći dijagram u kome možete detaljno da pregledate rad svog interneta. Takođe, fali mu opcija da sačuvate podatke koje ste dobili, što takođe nije mala zamerka.

PingoMeter je dobar program, ali ima i boljih

PingoMeter je zgodan program, najviše zbog toga što je tako lako pratiti i držati na oku rad interneta. Ipak, drugi programi ove vrste nude slične mogućnosti, ali i dodatne opcije koje su često veoma bitne kada testiramo svoj internet.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *