PixelSquid – 3D objekti u Photoshop-u

PixelSquid – 3D objekti u Photoshop-u

Da li Vam ubacivanje 3D objekata u Photoshop-u zvuči interesantno? Ili ste možda već radili sa 3D objektima na neki drugi način?

PixelSquid je besplatni plugin za Photoshop koji vam omogućava direktno dodavanje i rotiranje fotorealističnih 3D objekata. Odlično je to što ne morate da znate ništa o 3D modelovanju da biste koristili ovaj dodatak.

Kako radi PixelSquid

Pošto instalirate PixelSquid plugin na svoj računar, idite na PixelSquid web sajt. Tu ćete naći na hiljade rotirajućih 3D slika koje možete da download-ujete i pomoću instaliranog dodatka dodate u svoj Photoshop projekat. Kada dodate 3D sliku, nju je naravno moguće rotirati, ali je možete i podešavati kao bilo koju sliku u Photoshop-u, pošto je u pitanju običan 2D smart object.

PixelSquid bubamara na listu

Za jedan ovakav plugin najbitnija je biblioteka slika koju možete da koristite. PixelSquid se može pohvaliti neverovatnom količinom i kvalitetom slika koje možete da preuzmete. Sve slike mogu da se rotiraju na bilo koju stranu, a moguće je i podesiti ugao pod kojim pada senka.

PixelSquid bubamara na maslacku

Najveći problem PixelSquid-a je da u besplatnoj verziji dobijate jako malo, a postavljene restrikcije omogućavaju samo amatersko korišćenje programa. Najveći hendikep je što sve slike imaju vodeni žig. Na nekima se žig slabo vidi, ali za bilo kakav iole profesionalan rad ovo je neprihvatljivo.

Takođe, besplatna verzija dozvoljava download-ovanje samo PNG fajlova, dok za PSD fajlove, koji daju mnogo veće mogućnosti, morate da kupite premium. Mislimo da su ove restrikcije prevelike. Jasno je da ako neko želi da profesionalno koristi ovaj program, treba i da plati za njega. Ipak, ovako kako je, previše toga je iza ključa.

Zaključak

Uprkos navedenim nedostacima, PixelSquid je odličan plugin. Neverovatna je fleksibilnost koju imate na raspolaganju, kao i izbor i kvalitet materijala koje možete da koristite. Svako ko se bavi kreiranjem slika u Photoshop-u trebalo bi da isproba ovaj plugin, jer su mogućnosti koje pruža – neverovatne.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *