Pomotroid – Pomodoro tehnika za vežbanje discipline

Pomotroid – Pomodoro tehnika za vežbanje discipline

Pomodoro tehnika, nastala krajem 80-ih godina prošlog veka, ima za cilj da vam pomogne da se naučite disciplini i da vam pomogne da ne gubite vreme dok radite. Pomodoro se sastoji iz smenjivanja intervala rada i pauza u strogo ograničenim vremenskim periodima, najčešće 25 minuta rada, posle čega sledi 5 minuta pauze. Ovo se ponavlja tri ili četiri puta, posle čega sledi duža pauza. Međutim, stalno gledanje na sat i proveravanje koliko je vremena prošlo, ne samo da brzo postaje zamorno, nego i samo po sebi postaje gubljenje vremena, što je kontra produktivno.

Pomotroid je besplatan program za Windows, Linux i macOS koji vas podseća tokom rada na računaru kada da napravite pauzu, korišćenjem Pomodoro tehnike.

Kako radi Pomotroid?

Pomotroid je prenosiv program. To znači da nema instalaciju i sve što treba da uradite je da ga preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrenete, pojaviće se lep i moderan meni u kome dominira tajmer podešen na 25 minuta, a sve što vi treba da uradite je da ga pokrenete i krenete sa radom ili učenjem.

Pomotroid meni

Kao što možete da pretpostavite, Pomotroid je izuzetno jednostavan program, zato što je ovo u suštini obična štoperica. U podešavanjima možete da podesite koliko će trajati period rada, kratak i dug odmor i koliko će biti ponavljanja. Kada se završi svaki segment, dobićete obaveštenje pomoću sistemske notifikacije i zvučnog signala. Takođe, moći ćete da podesite i da program bude postavljen iznad svih drugih programa, tako da ga uvek možete držati na oku.

Ovo je sve što Pomotroid nudi i iskreno, sviđa nam se njegova jednostavnost. Kada se program fokusira na jednu stvar, nema potreba dodavati opcije samo da bi mogli da se pohvalite da su one tu. Ipak, jedinu opciju koju bi dodali je mogućnost da za zvučne signale možemo da odaberemo pesmu sa računara, ali ovo nije tako velika zamerka.

Pomotroid podesavanja

Ukoliko želite da isprobate Pomodoro tehniku, predlažemo vam da preuzmete Pomotroid

Pomotroid je jednostavan program, koji radi jednu stvar, omogućava vam da organizujete svoj rad na računaru pomoću Pomodoro tehnike i to radi odlično. Nema nikakvih ograničenja i program je potpuno besplatan, bez mogućnosti da kupite bilo kakvu premijum verziju. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Pomotroid dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, Linux i macOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *