PutMask – Sakrijte lica u video snimcima

PutMask – Sakrijte lica u video snimcima

Ukoliko se bavite novinarstvom ili objavljivanjem video snimaka na internetu, verovatno ponekad imate potrebu da sakrijete lica osoba na tim snimcima. Ovo možete uraditi na više načina, ali bi najbolje bilo kada bi imali aplikaciju koja to radi automatski.

PutMask je besplatna aplikacija za Android koja će vam omogućiti da brzo i lako sakrijete lica u video snimcima.

Kako radi PutMask?

Kada instalirate i pokrenete PutMask, ugledaćete lep i moderan korisnički interfejs koji poprilično jednostavan za korišćenje. Prvo što treba da uradite je da aplikaciji date dozvolu da pristupi memoriji vašeg pametnog telefona, posle čega je sve spremno.

Odaberite video u kome želite da sakrijete lica, pritisnite na opciju koja će skenirati video, pronaći sva lica i preko njih postaviti kvadratić koji će ta lica sakriti. Pored automatskog pronalaženja lica, postoji i mogućnost da tu uradite ručno, što će vam biti potrebno, pošto aplikacija ponekad neće pravilno detektovati lica, pogotovu kada su iz profila.

PutMask editor videa

Ono što nam se posebno svidelo je i to što osim lica možete da sakrijete i objekte. Ovo radite isključivo ručno, tako što obeležite objekat, a PutMask će onda pravilno pratiti i sakriti taj objekat kada se kamera pomera. Kada završite sa sakrivanjem lica i objekata, video možete da sačuvate i izvezete, a podržana je i 4K rezolucija.

Drago nam je da kažemo da aplikacija radi dosta dobro, čak i kada je snimak u niskoj rezoluciji ili kada su lica veoma sitna na snimku, iako ćete povremeno morati i sami da intervenišete.

Na žalost, imamo i nekoliko kritika. Prvo, moguće je raditi isključivo sa video snimcima. To znači da neće moći da sakrijete lica sa slika. Pored ovoga, po našem mišljenju, najveći problem je to što će, u besplatnoj verziji, PutMask na snimke postaviti vodeni žig što, ukoliko vam je ovo potrebno za posao, čini besplatnu verziju aplikacije neupotrebljivom. Takođe, aplikacija sadrži i reklame, koje, do duše, nisu tako dosadne.

PutMask radi sasvim solidno, ali verujemo da će mnogima ograničenja biti prevelika

PutMask radi sasvim solidno, a korišćenje izuzetno jednostavno. Međutim, verujemo da će funkcionalnost koju pruža najviše služiti onima koji ovo rade zbog posla, što znači da će njima besplatna verzija biti neupotrebljiva zato što na snimke postavlja vodeni žig. Ipak, predlažemo vam da je isprobate, a ukoliko vam se svidi, možda se odlučite da je kupite.

Platforma:
Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *