RainbowTaskbar – RGB traka sa zadacima

RainbowTaskbar – RGB traka sa zadacima

Ukoliko volite da podešavate izgled svog Windows računara, imamo pravi program za vas. RainbowTaskbar je besplatan program za Windows 10 i 11, koji će vam omogućiti da taskbar (traku sa zadacima) obojite svim duginim bojama, kao i da podesite i da se te boje automatski menjaju.

Kako radi RainbowTaskbar?

RainbowTaskbar je prenosiv program, to znači da nema instalaciju, već je dovoljno samo da ga preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrenete, prvo što ćete primetiti je da je vaš taskbar promenio boju i to u nekoliko različitih boja. Posle nekoliko trenutaka primetićete da se boje polako menjaju, slično kao kod RGB lampica koje su popularne na komponentama računara.

RainbowTaskbar izgled

Program radi tako što vam omogućava da napravite gradient dve ili više boja, a onda svakoj boji u gradient-u zadate boju u koju će se menjati. Posle ovoga, program će polako menjati boje i stvoriti efekat kao kod RGB lampica.

Boje u koje će se taskbar menjati možete slobodno da podešavate i za ovo postoji poseban meni kome možete da pristupite pomoću ikonice iz System Tray-a (donji desni ugao ekrana, pored sata). Ovaj meni izgleda poprilično zastarelo i nije baš najbolje organizovan. Opcije nemaju nikakva objašnjenja, pa će vam trebati neko vreme da naučite da ga koristite. Ovo nije tako mali problem zato što je neophodno da naučite da koristite ovaj meni da bi iskoristili pun potencijal programa.

RainbowTaskbar podesavanja

I pored ne tako sjajnog menija, RainbowTaskbar nije težak za upotrebu, a kada naučite da ga koristite otkrićete da je u pitanju fenomenalan program koji vam omogućava da detaljno podesite u koje boje će Windows Taskbar biti obojen, kako i koliko često će se one menjati. Takođe, možete da podesite i providnost taskbar-a, što nam se posebno svidelo.

Ukoliko ne želite da se petljate sa podešavanjima, postoji nekoliko već napravljenih tema koje slobodno možete da koristite, mada ovim nećete iskoristiti ni delić potencijala koji nudi RainbowTaskbar.

RainbowTaskbar će se najviše svideti onima koji vole da se igraju sa izgledom svog računara

RainbowTaskbar definitivno nije program za svakoga, ali ukoliko volite da se igrate sa izgledom svog računara, apsolutno vam predlažemo da ga isprobate, u najgorem slučaju dobićete nekoliko minuta zabave. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da RainbowTaskbar dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *