RegretsReporter – Uređivanje preporuka na YouTube-u

RegretsReporter – Uređivanje preporuka na YouTube-u

YouTube je jedan od najboljih primera kako, nekada odlična platforma, može da postane loša i kako smo, kada ta platforma ima monopol, primorani da je koristimo, čak i kada bi je zamenili maltene bilo kojom drugom opcijom. Zašto je danas YouTube loš za korisnike, nije moguće nabrojati sve razloge, zato ćemo se ovde fokusirati samo na jedan, a to su preporuke šta da gledate.

Početna strana YouTube-a će vam, kada ste ulogovani, preporučivati video klipove koji odgovaraju vašem ukusu. Video snimci koji će se ovde naći zavise od više faktora, a neki od njih su klipovi koje ste gledali, lajkovi koje ste ostavili, snimci koje gledaju korisnici koji imaju sličan ukus vama, a moguće je i reći YouTube-u da vam određeni snimak ili čitav kanal više ne prikazuje u preporukama.

Problem je u tome što ovo prepoznavanje ukusa korisnika uglavnom ne radi baš najbolje, kao ni opcije za uklanjanje neželjenih snimaka i kanala. To dovodi do toga da mnogi korisnici ne žele kliknuti na neki video samo zato što se boje da će, ukoliko je video loš, to dovesti do toga da im YouTube predlaže sve više ovakvih videa, a oni neće moći to da zaustave.

RegretsReporter je besplatan plugin za Mozilla Firefox i Google Chrome koji će vam omogućiti da, iz sekcije sa preporukama na YouTube-u, uklonite tipove video snimaka koje ne želite da gledate.

Kako radi RegretsReporter?

Kada instalirate RegretsReporter plugin njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača. Plugin nema opciju da napravite nalog, niti da se ulogujete, a klik na ovu ikonicu ne radi ništa, osim što vas vodi na veb sajt plugin-a, tako da slobodno možete da je sakrijete.

RegretsReporter meni

RegretsReporter radi po jednostavnom principu. Idite na YouTube, otvorite video koji želite da pogledate, a ukoliko vam se taj video ne sviđa i ne želite da dobijate slične video snimke, kliknite na novodobijeno dugme koje se pojavilo u gornjem levom uglu video plejera. Kada kliknete na ovu dugme, pojaviće se meni gde možete da napišete razlog zašto vam se video ne sviđa i posao je završen. Više nećete dobijati preporuke za taj i slične video klipove.

Upravo je ovo glavna prednost RegretsReporter-a u odnosu na YouTube. Plugin će, kada mu kažete da vam se neki video ne sviđa, pored tog videa, blokirati i slične video snimke. U YouTube-u ovo nije slučaj i ukoliko mu kažete da vam neki video ili kanal ne prikazuje, to će važiti samo za taj video ili kanal, a ne sličan sadržaj.

Autori plugin-a imaju samo jednu molbu za korisnike, a koju vi ne morate da ispoštujete: ne tražite unapred video snimke koji vam se ne dopadaju samo da biste ih prijavili, već prijavljujte isključivo one snimke koje ste pogledali i koji vam se nisu svideli. Na ovaj način pomoći ćete plugin-u da bolje radi svoj posao pošto on za uređivanje preporuka koristi statističke podatke koje korisnici ostavljaju korišćenjem plugin-a.

RegretsReporter će vam pomoći da makar malo popravite svoje YouTube iskustvo

RegretsReporter je odličan plugin, koji radi nešto što bi trebalo da je sastavni deo YouTube-a ili barem da opcije koje imamo rade ispravno. Naše testiranje plugin-a je pokazalo da se broj neželjenih klipova drastično smanjio, a namerno smo puštali klipove za koje smo znali da nam se neće svideti, čekali da YouTube počne da nam predlaže slične, a onda smo uspešno pomoću plugin-a uklonili te klipove. Tokom testiranja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da RegretsReporter dobija našu preporuku.

Platforma:
Mozilla Firefox i Google Chrome

U linku za preuzimanje, ponudili smo RegretsReporter verziju za Firefox, ako želite da preuzmete verziju za Chrome, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *