RoundedTB – Zaoblite ivice i smanjite veličinu taskbar-a u Windows-u

RoundedTB – Zaoblite ivice i smanjite veličinu taskbar-a u Windows-u

Problem na koji korisnici Windows-a upućuju još od njegovih najranijih dana je nedostatak opcija za podešavanje izgleda ovog operativnog sistema. Ovaj problem je najizraženiji kada je u pitanju taskbar (trakа sa zadacima). U Windows-u 10 dobili smo određene opcija za podešavanje funkcionalnosti taskbar-a, ali su opcije za podešavanje izgleda izostale.

RoundedTB je besplatan program za Windows 10 i 11 koji će vam omogućiti da zaoblite ivice taskbar-a i podelite ga tako da zauzima samo onoliko mesta koliko je potrebno.

Kako radi RoundedTB?

RoundedTB je jednostavan program i pošto ga instalirate i pokrenete, ugledaćete maleni meni sa samo dve opcije. Prva opcija je Margin (margina) kojom, kao što ste verovatno već pretpostavili, podešavate razmake oko taskbar-a. Veličinu razmaka je moguće podesiti pomoću slajdera ili ručnim upisivanjem veličine u polje ispod slajdera.

RoundedTB meni

Druga opcija je Corner radius (radijus ugla) i ovom opcijom podešavate zaobljenost uglova taskbar-a. Kao i kod margina, zaobljenost možete da podesite povlačenjem slajdera ili upisivanjem veličine u polje ispod slajdera.

Pored podešavanja margina i zaobljenosti taskbar-a, RoundedTB nudi još par korisnih opcija, kojima pristupate klikom na dugme Advanced. Prva opcija je mogućnost da svaku marginu (gornju, donju, levu i desnu) posebno podesite.

U programu nije moguće promeniti boje taskbar-a. Međutim, RoundedTB je kompatibilan sa program TranscluentDB, koji služi za podešavanje boja, kao i dodavanje vizuelnih efekata taskbar-u. U Advanced sekciji postoji opcija, koju treba uključiti, koja omogućava intergraciju TranscluentDB-a sa RoundedTB-om.

Poslednja i veoma bitna opcija RoundedTB-a je mogućnost promeni veličina taskbar-a, tako da zauzima samo deo ekrana, a koji deo će biti zauzet sami određujete. Takođe, moguće je da System Tray (donji desni ugao ekrana, pored sata) bude sakriven dok kursor miša ne postavite iznad mesta na kom bi trebalo da se nalazi.

RoundedTB je zanimljiv program, koji će se sigurno svideti određenim korisnicima

RoundedTB je interesantan program i sigurni smo da će se svideti određenim korisnicima. Na žalost, funkcija koju vrši neće naići na široku publiku, ali nekima će, bez sumnje, poboljšati iskustvo korišćenja Windows-a. Predlažemo vam da ga preuzmete i isprobate, možda vam se i dopadne.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *