SpaceEye – prelepe slike Zemlje na desktop-u

SpaceEye – prelepe slike Zemlje na desktop-u

Plava planeta na kojoj živimo je, složićete se, prelepa, a pogled na nju iz svemira oduzima dah. Ako ste, kao i mi, opčinjeni lepotom naše majke Zemlje i želite da vam uvek bude pred očima, imamo fenomenalan program za vas. Predstavljamo vam SpaceEye, besplatni program za Windows 7, 8, 10 i macOS, koji postavlja fotografije planete Zemlje kao pozadinu za desktop.

Kako radi SpaceEye?

SpaceEye slika na desktopu

Kada instalirate i pokrenete SpaceEye, prvo što treba da uradite je da odaberete jedan od dvanaest prikaza Zemlje koje snimaju pet satelita. Svaki satelit posmatra određeni deo Zemlje, uživo pravi fotografije besprekornog kvaliteta i te fotografije šalje programu koji ih automatski postavlja kao pozadinu za desktop. Fotografije se menjaju svakih 10 do 60 minuta, pa vam nikada neće dosaditi da gledate jednu te istu fotografiju.

SpaceEye odabir satelita

Od podešavanja jedino možete da podesite da se program pokreće zajedno sa operativnim sistemom i da se automatski ažurira. Korisnički interfejs je lep i moderan, a korišćenje, kao što vidite, je veoma jednostavno.

Jednostavnost je i dobra i loša karakteristika programa. Dobra je zato što ga i početnici mogu koristiti bez ikakvih problema i zabune. Međutim, ima i loših strana. SpaceEye se savršeno integriše sa Windows-om 10 i macOS-om, ali na Windows-u 7 i 8 može da dođe do problema.

Zato što nema nikakvih podešavanja za način centriranja slike na desktop-u, niti podešavanja rezolucije slike koja se prikazuje, može doći do toga da se slika nepravilno postavi na desktop, a vi nemate nikakvog načina da ovo popravite. Pored toga, ukoliko koristite više od jednog monitora, ne možete da odaberete na kom monitoru će se slika prikazati. U našem slučaju slika se prikazala na svim monitorima, ali korisnici prijavljuju da ovo nije uvek slučaj.

Još jednu zamerku koju imamo je to što ne možete da zaustavite promenu fotografija, niti da promenite posle koliko vremena će se fotografije menjati.

Zaključak

Ako vam se učinilo da smo u ovom tekstu bili previše negativni, uveravamo vas da nam to nije bila namera. Baš naprotiv, SpaceEye nam se veoma svideo i dobija našu preporuku. Nedostaci u podešavanjima koje smo naveli, na žalost, mogu učiniti program neupotrebljivim za određene korisnike, ali ostali ovo neće ni primetiti.

Platforma:
Windows 7, 8 , 10 i macOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *