Super Launcher

Super Launcher

Korisnici računara imaju tendenciju da instaliraju mnogo programa, kao i da desktop prekriju ikonicama. Ovo je potpuno razumljivo, kada su prečice programa na desktop-u, pristup programima je brz i jednostavan. Međutim, snalaženje u moru ikonica može da bude veoma nezgodno. Super Launcher je besplatni program za Windows 7, 8 i 10, koji ima za cilj da reši ovaj problem.

Kako radi Super Launcher?

Kada instalirate i pokrenete Super Launcher, on će biti smešten u System Tray (donji desni ugao ekrana, pored sata). Klikom na ikonicu programa otvara se meni u koji možete da smestite prečice (ikonice), slično kao i na desktop-u. Duplim klikom na prečicu pokreće se odgovarajući program. Veličinu menija možete menjati jednostavnim povlačenjem ivica prozora.

Super Launcher meni

Sviđa nam se to što kada ne koristite Super Launcher, on će biti sakriven u System Tray-u gde neće smetati, a kada vam zatreba, do njega dolazite sa samo dva klika.

Sve što smo do sada rekli nije novina i sve ovo smo viđali i u drugim programima ove vrste. Ono što Super Launcher izdvaja od konkurencije je to da se svi programi automatski pokreću sa administratorskim privilegijama. Interesantno je da je ova, naizgled jednostavna funkcija, neuobičajena za ovu vrstu programa.

Korisnički interfejs je jednostavan i lak za korišćenje, mada izgleda pomalo zastarelo. Pritom, ne postoji opcija da mu promenite izgled i bolju. Prečice u meniju nije moguće preurediti kada ih jednom dodate. Jedini način da dobijete raspored koji želite je da prečice dodajete po redu po kome želite da budu postavljene. Takođe, nije moguće promeniti ime prečice.

Još jedna stvar koja nam se nije svidela je to što kada dodajete prečice, nije moguće jednostavno prevući ih do menija Super Launcher-a drag & drop metodom. Umesto toga, morate koristiti meni za dodavanje prečica. Imajući u vidu da, verovatno, nećete stalno dodavati i menjati prečice u programu, ovo možda i nije tako veliki problem. Međutim, ima i nas koji volimo da često čačkamo i uređujemo svoju radnu površinu, pa bi voleli da postoji brži i jednostavniji način.

Super Launcher dodavanje prečica

Zaključak

Na žalost, moramo reći da nam se Super Launcher nije baš svideo. Mogućnost da programe pokreće sa administratorskim privilegijama je odlična, ali mislimo da to nije dovoljno, posebno kada ga uporedimo sa konkurencijom. Ukoliko vam je ova jedinstvena funkcionalnost programa bitna, a nedostaci koje smo naveli nebitni, isprobajte Super Launcher.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *