Telegram

Telegram

Da li je Telegram još jedna u nizu aplikacija za dopisivanje i pozive, ili se radi o nečemu malo drugačijem?

Na prvi pogled ista kao WhatsApp. Na drugi pa i ne baš. Opcije kao što su dodavanja slika, kontakata, videa i dokumenata u prepisku i pregled online statusa kontakta, videli smo u drugim aplikacijama. Šta je onda ono što razlikuje Telegram od ostalih aplikacija za dopisivanje.

Sigurno dopisivanje

Ono što je unikatno i izdvaja Telegram od ostalih sličnih aplikacija, jeste mogućnost tajne prepiske, bez ostavljanja traga na serveru. Takođe, moguće je i samouništavanje poruka, odnosno, podešavanje vremenskog intervala za koji želite da se poruka sama obriše.

Ukoliko ne koristite ovu funkcionalnost sve poruke i fajlovi se čuvaju na Telegram cloud-u, tako da ne zahteva dodatne kapacitete uređaja.

Još jedna zanimljiva karakteristika jeste mogućnost sinhronizacije uređaja, tako da svi pamte poslednju aktivnost. Jednostavno – možete započeti dopisivanje na telefonu, a nastaviti na računaru ili tabletu, bez gubljenja poruka. Pri instaliranju Telegrama na telefonu, možete sinhronizovati aplikaciju sa imenikom.

Mogućnost uređivanja slika biće interesantna opcija svim kreativcima. Uz to, možete da šaljete neograničen broj video zapisa i gif-ova (do 1,5GB). Kada su u pitanju vrste fajlova, podržava širok opseg – docx, mp3, ZIP, itd.

Bez dosadnih reklama

Ono što je korisnicima jako primamljivo jeste činjenica da (barem za sada) Telegram ne izdaje prostor za reklame, za razliku od, recimo, Vibera. To je zato što se Telegram klasifikuje kao neprofitna organizacija.

Specifičnost Telegrama je i u pravljenju botova koji predstavljaju naloge kojima upravlja softver. Oni mogu da pretražuju, da se povezuju, šalju ključne reči, prave ankete i prave podsetnike umesto Vas. Lako ćete ih razlikovati od pravih profila, jer svaki bot u svom imenu sadrži reč „bot“.

Telegram je dostupan na svim popularnim operativnim sistemima – Android, iOS, Windows Phone, Windows, Mac OS i Linux.

S obzirom na činjenicu da je aplikacija nastala iz, reklo bi se, krajnje humanih razloga, a uz to jednostavna za korišćenje i bogata raznovrsnim opcijama, trebalo bi da pokrije sve potrebe i onih zahtevnijih korisnika.

U linku za preuzimanje, ponudili smo Telegram verziju za Android, ako želite da preuzmete Telegram za iOS, Windows, Mac OS ili Linux, kliknite OVDE.

Ako vam se dopada Telegram, obavezno pogledajte naš Telegram za Android – kompletni vodič.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (5 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • I dalje ubedljivo najbolji messenger koji postoji. Bezbedan, praktican i jako lak za koriscenje. Da ne spominjem gomilu potpuno besplatnih setova stikera koji se non stop dodaju a prave ih sami korisnici. 🙂
    Za razliku od svih ostalih messengera, desktop verzija Telegrama je podjednako savrsena. Ne „jede“ memoriju i ne baguje kao Viber, Whatsapp, itd. Necete je ni primetiti ako je ostavite otvorenu u pozadini. Sve u svemu, vec godinama ne koristim ni jedan drugi messenger ❗

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *