The Great Suspender Original – Ušteda RAM memorije u Chrome-u

Ažurirano: mart 15th, 2024
The Great Suspender Original – Ušteda RAM memorije u Chrome-u

Google Chrome je poznat po tome da tokom rada troši dosta RAM memorije. Ovo nije toliko izraženo kada je uključeno samo nekoliko tab-ova, međutim, postaje ozbiljan problem kada imate mnogo otvorenih tab-ova, što je čest slučaj‚ pogotovu kada računar koristite za rad.

The Great Suspender Original je besplatan plugin za Google Chrome koji će osloboditi RAM memoriju suspendovanjem tab-ova koji se trenutno ne koriste.

Kako radi The Great Suspender Original?

Kada instalirate The Great Suspender Original plugin u svoj internet pregledač, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu ekrana. Klikom na ovu ikonicu otvoriće se jednostavan meni sa samo nekoliko opcija.

The Great Suspender Original meni

Plugin radi tako što vam daje mogućnost da tab-ove koje ne koristite, ručno ili automatski, “uspavate” i na taj način oslobodite RAM memoriju. Ukoliko ovo želite da uradite ručno, u meniju plugin-a postoji opcija da suspendujete sve tab-ove osim trenutno aktivnog tab-a, kao i opcija da ponovo aktivirate sve suspendovane tab-ove. Ovo je zgodan način da brzo i lako oslobodite skoro svu RAM memoriju koju Chrome trenutno koristi.

Zanimljivija je opcija koja će automatski suspendovati tab-ove, a ovde možete da podesite uslove kada će tab biti, to jest neće biti “uspavan”. Tab se automatski suspenduje kada nije aktivan određeno vreme, a vi sami možete da odredite posle koliko vremena će to biti.

Pored ovoga, svaku veb adresu možete da dodate na belu listu, a to znači da tab sa tom adresom nikada neće biti suspendovan. Takođe, možete da podesite i da se ne suspenduju tab-ovi koji su pinovani, iz kojih se reprodukuje zvuk, u kojima su popunjena polja za unos i drugo.

The Great Suspender Original podesavanja

Kao što smo rekli, kada je tab suspendovan neće zauzimati RAM memoriju, ali ni sadržaj tog tab-a neće biti prikazan. Da bi tab ponovo učitali tab potrebno je da osvežite stranu ili kliknete na dugme u meniju plugin-a koje će aktivirati sve tab-ove.

The Great Suspender Original će biti najkorisniji korisnicima koji imaju sporiji računar

The Great Suspender Original je odličan plugin, a najviše će koristiti onima koji imaju sporiji računar ili često rade sa velikim brojem tab-ova. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da ovaj plugin dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *