ThumbnailCity – Promenite podrazumevani thumbnail videa

ThumbnailCity – Promenite podrazumevani thumbnail videa

Thumbnail ili naslovna slika je slika koju možemo da vidimo kada na računaru otvorimo folder sa video fajlom. To je slika koja stoji na video fajlu, pre nego što pustimo video i koja predstavlja jednu scenu, to jest, kadar iz videa.

ThumbnailCity je besplatan program za Windows 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da na jednostavan način odaberete koja će scena u video snimku služiti kao thumbnail.

Kako radi ThumbnailCity?

Kada instalirate ThumbnailCity, na vašem desktop-u se neće pojaviti prečica programa, niti ćete imati opciju da ovu prečicu napravite. Ovo je zbog toga što se program pokreće tako što kliknete desnim klikom na video fajl, a onda iz kontekstualnog menija odaberete novo dobijenu opciju Assign thumbnail.

ThumbnailCity meni

Posle ovoga otvoriće se meni programa koji izgleda pomalo zastarelo i u kome ni jedna opcija nije objašnjena. Ovo nije tako veliki problem zato što je program izuzetno jednostavan za korišćenje, ali i zbog toga što će vam na kraju instalacije biti ponuđena opcija da pogledate video tutorijal.

Kao što smo rekli, ThumbnailCity služi da promenite podrazumevani thumbnail koji se vidi na video fajlu kada otvorite folder u kome se nalazi taj fajl. U ovom meniju ćete moći da pregledate ceo video, ali postoje i opcije koje će vam omogućiti preciznu navigaciju kroz snimak, što je zgodno da lakše pronađete željeni kadar.

Kada pronađete kadar koji želite da iskorisite kao thumbnail, kliknite na dugme sa znakom kruga i posao je završen. Sada će kadar koji ste odabrati služiti kao thumbnail videa. Ukoliko ste neodlučni tačno koji kadar želite da iskoristite, postoji i zgodna opcija koja će vam omogućiti da sačuvate više različitih kardova tako da ih kasnije lako možete pronaći i iskoristiti.

U podešavanjima nema mnogo toga. Moći ćete da podesite kako će raditi komande za navigaciju videa, kao i da odredite kako će izgledati određeni elementi korisničkog interfejsa. Iskreno, za uspešno korišćenje ThumbnailCity-a nećete morati nikada da uđete u ovu sekciju.

ThumbnailCity podesavanja

ThumbnailCity je interesantan program, ali se pitamo kome će on biti koristan

ThumbnailCity je interesantan program i konceptualno nam se svideo. Međutim, pitamo se za koga je tačno ovaj program? Ne može se koristiti za YouTube, a teško nam je da zamislimo da je ikome bitno tačno koja scena se vidi na fajlu video snimka. Ipak, ukoliko je ovo nešto što vam deluje interesantno, predlažemo vam da isprobate ThumbnailCity, jer program radi ispravno i bez grešaka.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *