Top 3 najbolja besplatna WordPress plugin-a za SEO

Top 3 najbolja besplatna WordPress plugin-a za SEO

SEO optimizacija (Search Engine Optimization – optimizacija za internet pretraživače) je podešavanje veb sajta tako da se stranice bolje rangiraju na internet pretraživačima, kao što je Google. U WordPress-u, za ovo imamo veliki broj plugin-ova koji nam pomažu tako što analiziraju sadržaj veb sajta i daju nam izveštaj sa predlozima i savetima kako da ga bolje optimizujemo. Ovi saveti mogu biti, na primer, kako da pišemo naslove, koje ključne reči da koristimo, da li imamo pokvarene linkove i još mnogo toga.

U moru WordPress plugin-ova za SEO teško je pronaći najbolji, a ima i dosta onih koji ili loše rade ili zahtevaju da platimo premijum verziju pre nego što ih ozbiljno možemo koristiti. Ipak, postoje i oni koji zaslužuju našu pažnju. Zato smo napraviti listu od top 3 najbolja besplatna WordPress plugin-a za SEO, koja će vam pomoći da pronađete najbolju opciju za svoje potrebe.

Svi nabrojani pluginovi imaju i svoje premium verzije koje se plaćaju, ali i u besplatnim verzijama nude više nego dovoljno opcija za kvalitetnu SEO optimizaciju sajta.

Yoast SEO

Yoast SEO

Yoast SEO je besplatan WordPress plugin za SEO i ovo je jedan od najpopularnijih plugin-ova ove vrste, a dolazi sa odličnim paketom alata koji će vam pomoći da svoj veb sajt dovedete na prvu stranu Google pretrage.

Kada instalirate Yoast SEO plugin, automatski će biti obavljena analiza vašeg veb sajta, a vi ćete dobiti detaljan izveštaj o svim postovima i stranama, zajedno sa predlozima šta treba da ispravite. Na ovaj način, plugin će vam pomoći da bolje optimizujete sadržaj veb sajta.

Među opcijama pronaći ćete opciju za izradu Google XML sitemap-a, dodate fokusirane ključne reči (Focus Keyphrase), odredite deo teksta koji će se naći u rezultatima pretrage, dati vam predloge kako da bolje optimizujete veb stranu, opcije za interno linkovanje i još mnogo toga.

Verovatno najbolja stvar kod ovog plugin-a je činjenica da ćete na internetu pronaći veliki broj tutorijala, koji će vas naučiti sve što treba da znate o Yoast SEO-u, tako da ćete, čak i ako ne znate ništa o SEO-u, lako naučiti kako da koristite ovaj odličan plugin.

Platforma:
WordPress

Preuzmite Yoast SEO.

All In One SEO

All In One SEO

All In One SEO je besplatan WordPress plugin za SEO. Kao i prethodni plugin sa ove liste, i ovaj je jedan od najpopularnijih dodataka ove vrste, a razlog za to je lako videti. Plugin nudi fenomenalne funkcije koje će pojednostaviti i ubrzati SEO optimizaciju vašeg veb sajta.

All In One SEO nudi opcije za automatsku izradu XML and RSS sitemap-a, podršku za AMP, mogućnost detektovanja dupliciranog sadržaja, mogućnost izmene robots.txt fajla, integraciju sa društvenim mrežama i još mnogo toga. Možemo bez problema reći da ćete ovde pronaći sve opcije koje očekujemo od jednog kvalitetnog plugin-a ove vrste.

All In One SEO takođe sadrži i opcije koje će vam pomoći da analizirate sadržaj veb sajta i to na samo jedan klik, a sadrži i punu integraciju sa WooCommerce plugin-om, tako da ukoliko imate e-prodavnicu, ovo je savršen plugin za vas.

Platforma:
WordPress

Preuzmite All In One SEO.

Rank Math

Rank Math

Rank Math je besplatan WordPress plugin za SEO. Pored činjenice da se radi odličnom plugin-u, razlog zašto smo baš njega stavili na ovu listu je to što je ovaj plugin namenjen na prvom mestu početnicima i zato što je ovo, takozvani, modularni plugin. To znači da prilikom instalacije možete detaljno da odredite koje opcije želite da instalirate. Na ovaj način nećete preopteretiti svoj veb sajt opcijama koje ne planirate da koristite.

Još jedna velika prednost Rank Math plugin-e je to što je napravljen sa posebnom pažnjom posvećenom performansama veb sajta. Jedan od glavnih problema na koji možete da naiđete kada imate dosta instaliranih plugin-ova u WordPress veb sajt su performanse, a plugin-ovi kao što oni za SEO znaju da imaju veliki uticaj na brzinu učitavanja veb stranica.

Rank Math plugin sadrži manje opcija nego prethodna dva plugin-a sa ove liste, ali ćete i ovde pronaći one najpotrebnije. Imajući u vidu da je namenjen početnicima, ovo nije tako veliki problem. Početnici će lako i brzo naučiti kako da ga koriste, a ukoliko vam zatrebaju napredne opcije, instalirajte jedan od prethodna dva plugin-a.

Platforma:
WordPress

Preuzmite Rank Math.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *