Top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za pravljenje muzike

Top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za pravljenje muzike

Kvalitetne aplikacije za pravljenje muzike na mobilnim telefonima uglavnom nisu besplatne. Pošto se najčešće koriste u profesionalne svrhe, ovo ne iznenađuje. Kada nešto radite profesionalno, onda želite da platite za što bolji alat i ne želite da se vaš rad ometa reklamama i veštačkim ograničenjima.

Ipak, postoje besplatne aplikacije za pravljenje muzike koje su visokog kvaliteta i zaslužuju našu pažnju. Pogledajte našu listu od top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za pravljenje muzike. Sve ove aplikacije nude premijum (plaćenu) verziju, ali im je i besplatna verzija sasvim dovoljna za većinu korisnika.

Groovepad

Groovepad

Groovepad je besplatna Andorid i iOS aplikacija za pravljenje muzike. Namenjena je početnicima i kao takva izuzetno je jednostavna za korišćenje, a za pravljenje muzike vam neće trebati nikakvo muzičko predznanje.

Groovepad nema opciju sviranja instrumenata već sadrži ogromnu biblioteku zvukova koju možete da koristite, a kreiranje muzike se sastoji od kombinovanja i miksovanja različitih zvukova. Posebno nam se svidelo to što će vas aplikacija naučiti kako da napravite svoju pesmu, pa nema lutanja po opcijama i otkrivanja šta koja radi.

Za početak, potrebno je da izaberete koji žanr muzike želite da napravite. Možete da izaberete sve popularne žanrove, među kojima su hip-hop, house, electro, tehno, dubstep i mnogi drugi. Posle ovoga iz biblioteke birate koje zvukove želite da dodate u svoju pesmu. Svi zvuci su obrađeni i spremni za upotrebu, pa je na vam samo da ih dodate.

Glavni problem Groovepad-a su reklame koje će vam konstantno prekidati rad. Navikli smo da besplatne aplikacije prikazuju reklame, ali su one ovde, po našem mišljenju, previše upadljive. Premijum (plaćena) verzija uklanja sve reklame.

Groovepad je aplikacija za početnike, a ne profesionalne muzičare. Korišćenje je jednostavno i jako zabavno, a krajnji rezultat može biti odličan. Ukoliko možete da istrpite dosadne reklame, ovo je najbolja aplikacija za sve koji žete da se zabave i iskažu svoju kreativnost.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Groovepad za Android.
Preuzmite Groovepad za iOS.

BandLab

BandLab

BandLab je besplatna Android i iOS aplikacija za pravljenje muzike i društvena mreža za povezivanje sa umetnicima i producentima. Sa 37 miliona korisnika, ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija u ovoj kategoriji.

BandLab omogućava miksovanje različitih traka i zvučnih efekata, a nudi i veliku biblioteku zvukova koju možete da koristite. Sadrži preko 330 MIDI instrumenata, više od 180 efekata, među kojima su vokali, gitare i bas, kao i odličnu opciju Sampler, koja će vam omogućiti da snimite zvuke koje čujete oko sebe i ubacite ih u svoju pesmu.

Još jedna odlična karakteristika BandLab-a je to što omogućava neograničeno i besplatno čuvanje pesama u Cloud-u. Pored toga što ćete svoju muziku uvek imati sa sobom, ovo je odlično i zato što je druga, bitna komponenta aplikacije društvena mreža.

Naime, BandLab omogućava povezivanje sa ostalim korisnicima aplikacije, a njih možete da pratite, dodate na listu prijatelja, dopisujete se i međusobno delite svoje radove. Creator Connect opcija će vas automatski povezati sa autorima koji dele vaš muzički ukus, tako da ćete lako pronaći inspiraciju za svoju sledeću pesmu.

BandLab je jednostavan za korišćenje, ali sadrži i naprednije opcije pa je pogodan, kako za početnike bez ikakvog muzičkog pred znanja, tako i za profesionalne muzičare. Ukoliko samo želite da se zabavite, Groovepad je bolji izbor, ali ukoliko želite da se ozbiljnije posvetite izradi muzike ovo je odlična aplikacija.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite BandLab za Android.
Preuzmite BandLab za iOS.

Roland Zenbeats

Roland Zenbeats

Roland Zenbeats je besplatna Android i iOS aplikacija za pravljenje muzike. Ovo je jedna od najboljih digitalnih audio radnih stanica (DAW – Digital Audio Workstation) i sadrži sve alate potrebne za profesionalnu izradu muzike. To znači da je ovo aplikacija koja je usmerena na profesionalce.

Roland Zenbeats sadrži tutorijale koji će vam pomoći da naučite da koristite opcije koje sadrži, tako da će početnici moći lako da se snađu. Međutim, pošto se aplikacija fokusira na sviranje na virtuelnim instrumentima, ukoliko nemate muzičko predznanje, neće iskoristiti njen pun potencijal.

Sadrži devet virtuelnih instrumenata, među kojima su klavir, gitara, orgulje, bubnjevi i drugi, a sviranje na njima je jednostavno zbog odličnog korisničkog interfejsa koji je lep i lak za korišćenje. Takođe omogućava i snimanje zvuka direktno iz aplikacije, kao i korišćenje različitih efekata.

Iako je u besplatnoj verziji aplikacija sasvim solidna, plaćena verzija omogućava korišćenje većeg broja instrumenata, dodatne opcije za virtuelni sintisajzer, dodatne opcije za čuvanje pesama i drugo. Plaćena verzija nije neophodna, ali donosi opcije koje će određenim korisnicima biti itekako potrebne.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Roland Zenbeats za Android.
Preuzmite Roland Zenbeats za iOS.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 1,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *