Top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za vremensku prognozu

Top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za vremensku prognozu

Pametni telefoni su odavno preuzeli ulogu mnogih kancelarijskih i drugih uređaja. Ko još koristi digitron, baterijsku lampu ili foto aparat? Iako mobilni telefoni zamenjuju desetine drugih uređaja, prava snaga ovih džepnih računara je u brzoj i lakoj dostupnosti informacija.

U ovu kategoriju spadaju aplikacije za vremensku prognozu. Pouzdana aplikacija ovog tipa je danas važnija nego ikad. Sa klimatskim promenama i sve nestabilnijim vremenskim prilikama bitno je uvek biti upoznat sa prognozom meteorologa.

Među besplatnim aplikacijama za vremensku prognozu imamo veliki izbor, a mi smo napravili listu, po našem mišljenju, top 3 najbolje besplatne Android i iOS aplikacije za vremensku prognozu.

Carrot Weather

Carrot Weather

Carrot Weather je besplatna aplikacija za vremensku prognozu dostupna za Android i iOS. Informacije o vremenu možete pregledati iz sata u sat, kao i dnevnu i nedeljnu prognozu, sa svim mogućim podacima, od temperature do brzine vetra. Takođe možete da dobijate notifikacije o promeni vremena sa dosta korisnih podataka koje dolaze od renomiranih meteoroloških stanica, među kojima su The Weather Channel and AccuWeather.

Korisnički interfejs izgleda fenomenalno i visoko je funkcionalan i dobro organizovan. Na vrhu ekrana se nalazi stilizovani grafikon koji prikazuje vremenske prilike za sledećih nekoliko sati pomoću koga možete brzo pogledati kakvo će vreme biti tokom dana.

Jedna funkcija, koja ne donosi mnogo informacija o vremenu, ali koja nam se toliko svidela pa smo baš zbog nje Carrot Weather stavili na prvo mesto ove top liste su šaljivi komentari na trenutno vreme. Tako po oblačnom vremenu možete dobiti poruku “Možda je oblačno, ali barem ne pada kiša. Za sada!”, a po veoma hladnom vremenu “Neka napusti nadu onaj koji izlazi napolje po ovom vremenu.”

Glavni problem Carrot Weather aplikacije je činjenica da programeri očigledno vode mnogo više računa za iOS verziji nego Android-u. Ovo se nabolje vidi u oceni korisnika koja je u trenutku pisanja ovog teksta 3.2 na Android-u, dok je na iOS-u aplikacija ocenjena prosečnom ocenom 4.7, priznaćete da je u pitanju dosta velika razlika. Pored opcija koje fale Android verziji aplikacije, korisnici prijavljuju i nestabilan rad i gomilu bug-ova.

Carrot Weather definitivno nije najbolja opcija za Android, ali ukoliko koristite iOS, teško ćete naći bolje od ovoga.

Platforma:
Android i iOS

Da preuzmete Carrot Weather za Android, kliknite OVDE.
Da preuzmete Carrot Weather za iOS, kliknite OVDE.

Weather Underground

Weather Underground

Weather Underground je besplatna aplikacija za vremensku prognozu dostupna za Android i iOS. Aplikacija ima lep i pregledan korisnički interfejs koji pruža brz i jasan uvid u vremenske prilike. Ovaj aspekt aplikacije nam se najviše svideo. Korišćenje je jednostavno i prikladno za početnike.

Kvalitet korisničkog interfejsa je dodatno istaknut kada pogledamo koliko opcija imamo na raspolaganju. Pored uobičajenih opcija kao što su prognoza iz sata u sat i dnevna i nedeljna prognoza, imamo gomilu dodatnih opcija. Među njima su radarska mapa vremena, vremenski izveštaji ski centara, tačno vreme izlaska i zalaska sunca, notifikacije o ekstremnim vremenskim prilikama itd.

Još jedna odlična opcija Weather Underground aplikacije je napravljena specijalno za one koji vole da trče, planinare ili se bave bilo kojom vrstom aktivnosti u prirodi. Naime, opišite vremenske prilike koje želite, na primer, sunčano prepodne, temperatura između 20 i 25 stepeni i bez vetra, a aplikacije će vam pokazati datum kada se očekuju takvi vremenski uslovi. Odlična opcija za planiranje.

Za korisnike Android-a, kao i one koji koriste iOS, Weather Underground je odlična opcija. Nismo nišli ni na jedan problem dok smo je koristili, niti pronašli i jednu opciju koja nam je zafalila.

Platforma:
Android i iOS

Da preuzmete Weather Underground za Android, kliknite OVDE.
Da preuzmete Weather Underground za iOS, kliknite OVDE.

The Weather Channel

The Weather Channel

The Weather Channel je besplatna aplikacije za vremensku prognozu dostupna za Android i iOS uređaje. Aplikacije pruža mnoštvo meteoroloških podataka, kao što su temperatura, vidljivost, brzina vetra i vremenska prognoza za 10 dana unapred. Takođe sadrži i vremenske mape sa mapama koje prikazuju količinu padavina ili kretanje vetra.

Opcija po kojoj se The Weather Channel izdvaja je mogućnost gledanja vremenske prognoze u formi video klipova, kao na televiziji. Aplikacija sadrži mnoštvo snimaka koji govore kako o trenutnom vremenu, tako i o očekivanim vremenskim prilikama i naglim promenama.

Još jedna odlična opcija je mogućnost da korisnici sami postavljaju slike i video snimke trenutnih vremenskih uslova u njihovom regionu. Ovo je odličan način da dobijete informacije iz prve ruke.

Korisnički interfejs je elegantan, odlično organizovan i veoma je lako snaći se u njemu, čak i za početnike. Bilo da želite da pogledate prognozu do kraja dana ili detaljne informacije o očekivanom vremenu u sledećih nedelju dana The Weather Channel aplikacija će vam u tome pomoći.

Platforma:
Android i iOS

Da preuzmete The Weather Channel za Android, kliknite OVDE.
Da preuzmete The Weather Channel za iOS, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Meteoblue je JEDNA jedina aplikacija cije prognoze stvarnost i isporuci. Sve ovo drugo je bazirano na meteoroloskim modelima totalno inkompatibilnim za Balkan.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *