Top 3 najbolje besplatne zamene za Microsoft Office

Top 3 najbolje besplatne zamene za Microsoft Office

Microsoft Office je skup kancelarijskih programa za obradu podataka i važi za najbolji paket programa ove vrste. Ukoliko tražite besplatnu alternativu, na tržištu imamo veliki izbor visokokvalitetnih programa, koji nude sve alate koje imamo u Office-u, a koji su istog, ako ne i višeg kvaliteta. Zato pogledajte našu listu od top 3 najbolje besplatne zamene za Microsoft Office.

LibreOffice

LibreOffice

LibreOffice je besplatan paket kancelarijskih alata za obradu podataka dostupan za Windows 7, 8, 10, macOS, Linux i Android i predstavlja odličnu zamenu Microsoft Office. Možete ga koristiti kao običan program koji instalirate na svoj računar, ali sadrži i portabilnu verziju, koja ne zahteva instalaciju i sve što treba da uradite je da je preuzmete i pokrenete.

LibreOffice se sastoji od programa za uređivanje teksta, pod nazivom Writer, programa obradu i izradu tabela Calc, programa za prezentacije Impress, vektorsko crtanje Draw, programa za pravljenje i uređivanje matematičkih formula Match i od programa za izradu i uređivanje baza podataka Base. LibreOffice koristi sopstveni format ODF, ali može da radi sa svim Office formatima, među kojima su .doc, .docx, .pptx, .ppt, .xlsx, .xls itd.

Što se samih programa tiče, korisnički interfejs je sličan kao u Office-u, pa će korišćenje biti jednostavno svima koji imaju iskustva sa Microsoft-ovima rešenjem. Korisnici koji su navikli na srpski interfejs neće imati problema u snalaženju zato što je LibreOffice preveden na srpski jezik.

Ono što je najbolje kod LibreOffice-a i razlog zašto smo ga stavili na prvo mesto je činjenica da je u pitanju Open Source program, što znači da je potpuno besplatan, nema reklama i možete ga koristiti bez ikakvih ograničenja. Ovo je po našem mišljenju najbolja besplatna zamena za Microsoft Office.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, macOS, Linux i Android

Preuzmite LibreOffice.

FreeOffice

FreeOffice

FreeOffice je besplatan paket kancelarijskih alata za obradu podataka dostupan za Windows 7, 8, 10, 11, macOS i Linux, a ono što ćete prvo primetiti kada instalirate i pokrenete ovaj program je njegova sličnost sa Microsoft Office-om. Korisnički interfejs je bukvalno preslikan, pa će snalaženje biti izuzetno jednostavno svima koji imaju iskustva sa Office-ovim programima.

FreeOffice u paketu sadrži tri programa TextMaker za obradu teksta, PlanMaker za rad sa tabelama i Presentations za izradu prezentacija. Svi ovi programi neodoljivo podsećaju na Office-ova programe, a i rade na potpuno isti način. Međutim, sličnosti se ne završavaju ovde. U FreeOffice-u ne samo da možete da pokrećete fajlove koji su u Office formatu, već i dokumente izrađene u FreeOffice-u možete da sačuvate u odgovarajućim Office formatima.

Jedna razlika i unapređenje u odnosu na Office je podrška za monitore sa ekranima osetljivim na dodir. FreeOffice sadrži Touchscreen Mode koji će povećati veličinu ikonica tako da ih je lakše koristiti kada koristite ovu vrstu ekrana.

FreeOffice je odličan paket programa, mada ih sadrži manje nego Office ili LibreOffice. Međutim, zbog svoje sličnosti sa Office-om ovo je najbolje besplatno rešenje za sve koji žele da koriste program koji je isti kao Office, ali potpuno besplatan.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, 11, macOS i Linux

Preuzmite FreeOffice.

Google Docs

Google Docs

Google Docs je besplatan paket kancelarijskih alata za obradu podataka koji je dostupan putem veb sajta, tako da ga možete koristiti na bilo kom operativnom sistemu. Da bi dobili pristup Google Docs-u, sve što treba da uradite je da napravite besplatan Google nalog i automatski ćete dobiti Docs.

Google Docs sadrži šest programa i to su: Google Docs za uređivanje i obradu teksta, Google Sheets za rad sa tabelama, Google Slides za izradu prezentacija, Google Drawings za crtanje, Google Forms za izradu i obradu upitnika i Google Keep za vođenje beleški. Ono po čemu se Google Docs izdvaja su Cloud podrška gde besplatno dobijate 15 GB prostora na kome možete da čuvate svoje dokumente i mogućnost istovremenog rada više korisnika na istom dokumentu.

Korisnički interfejs, iako drugačiji u odnosu na Office, radi po sličnom principu, a veliki broj opcija ima potpuno isto ime, tako da je snalaženje veoma lako. Podržava sve Office-ove formate, ali ovde ponekad dolazi do grešaka, pa se može dogoditi da učitate Word dokument i otkrijete da su slike na pogrešnom mestu i da tekst nije pravilno formatiran. Takođe, sve dokumente koje napravite u Docs-u možete da sačuvate u odgovarajućim Office formatima.

Google Docs je najbolje besplatno rešenje za firme. Pruža sve potrebne kancelarijske programe, omogućava brzo i lako deljenje dokumenata i mogućnost zajedničkog rada, a ukoliko vam zafali prostor na Cloud-u, jeftino ga možete dokupiti ili obrisati nepotrebne fajlove.

Platforma:
Veb sajt

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 1,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *