Top 5 najboljih besplatnih Android i iOS aplikacija za kuvanje

Top 5 najboljih besplatnih Android i iOS aplikacija za kuvanje

Moderna tehnologija nam pomaže u svim aspektima života, a pomoću nje, kuvanje nikad nije bilo lakše. Ne, ne mislimo na šporet i mikrotalasnu pećnicu, već na aplikacije za kuvanje. Za sada, na žalost, aplikacije za kuvanje ne kuvaju umesto nas, već nam nude recepte i tutorijale, koji nam pomažu u pripremi hrane.

Sa više hiljada aplikacija za kuvanje, teško je pronaći najbolju, a još teže ako ona treba da bude besplatna. Aplikacije o kojima pišemo su, po našem mišljenju, 5 najboljih besplatnih Android i iOS aplikacija za kuvanje.

Yummy

Yummy

Yummy je besplatna aplikacija za kuvanje dostupna za Android i iOS. Sa preko 20 miliona korisnika, Yummy je definitivno najpopularnija aplikacija u ovoj kategoriji. Pored ogromnog boja korisnika, aplikacija sadrži i više od dva miliona recepata za kuvanje. To znači da ako svakog dana kuvate tri različita jela, trebaće vam više od 1800 godina da isprobate sve recepte (da, izračunali smo ovaj podatak).

Yummy omogućava korisnicima da sačuvaju omiljene recepte, planiraju obroke za svoju porodicu, a sadrži i veliki broj članaka na temu kulinarstva i zdravlja. Korisnički interfejs je lep i moderan, a korišćenje aplikacije veoma lako.

Platforma:
Android i iOS

Da preuzmete Yummy za Android kliknite OVDE.
Da preuzmete Yummy za iOS kliknite OVDE.

SideChef

SideChef

SideChef je besplatna aplikacija za kuvanje dostupna za Android i iOS. Za osobu sa veoma ograničenim kulinarskim sposobnostima, kao što je pisac ovoga teksta, ova aplikacija je nezamenljiv alat.

SideChef aplikaciju je napravio Kevin Yu, koji takođe laik u sferi kulinarstva. On je primetio da druge aplikacije za kuvanje, često, nisu od velike pomoći početnicima. Glavni problemi su nepoznavanje kulinarskih termina i nazivi sastojaka, pogotovu začina.

SideChef korisnike vodi kroz proces pripremanja hrane detaljno i korak po korak, sa svim potrebnim objašnjenjima. Sadrži preko 18 hiljada recepata, mogućnost planiranja obroka na osnovu broja ljudi i opcije da zadate restrikcije u zavisnosti od dijete ili ličnog ukusa.

Platforma:
Android i iOS

Da preuzmete SideChef za Android kliknite OVDE.
Da preuzmete SideChef za iOS kliknite OVDE.

Tasty

Tasty

Tasty je besplatna aplikacija za kuvanje koju je razvio BuzzFeed za Android i iOS. Sadrži preko četiri hiljade recepata, a recepte možete da pretražujete na osnovu dijete ili trenutnog raspoloženja. Kada pretražujete recepte, aplikacije će pamtiti vaš izbor i ubuduće vam nuditi nove recepte u zavisnosti od vašeg ličnog ukusa.

Za neiskusne kuvare, pored recepta u tekstualnom obliku, možete da pogledate i video snimak koji će vam pokazati kako se jelo priprema. Još jedna fenomenalna opcija je „What’s in your kitchen?“ (prevod: Šta je u vašoj kuhinji?). Pomoću ove opcije možete da unesete sastojke koje imate ili želite da koristite, a aplikacija će vam ponuditi recepte koji koriste te sastojke.

Platforma:
Android i iOS

Da preuzmete Tasty za Android kliknite OVDE.
Da preuzmete Tasty za iOS kliknite OVDE.

Food Network Kitchen

Food Network Kitchen aplikacija

Svi koji vole da gledaju Food Network, biće srećni da čuju da ova televizija ima svoju besplatnu aplikaciju za Android i iOS pod nazivom Food Network Kitchen. Aplikacija sadrži preko 80 hiljada recepata od kojih su mnogi tvorevina poznatih kuvara koji imaju svoje emisije na ovoj televiziji.

Ono što nam se posebno svidelo kod ove aplikacije je to što svaki recept sadrži informacije o tome koliko je vremena potrebno da se jelo pripremi i ispeče, zatim težinu pripreme i za koliko osoba je jelo. Takođe, recepte možete pretraživati po kategorijama kao što su roštilj, pečenje, za decu, bez mlečnih proizvoda i druge.

Platforma:
Android i iOS

Da preuzmete Food Network Kitchen za Android kliknite OVDE.
Da preuzmete Food Network Kitchen za iOS kliknite OVDE.

Kitchen Stories

Kitchen Stories aplikacija

Kitchen Stories je besplatna aplikacija za kuvanje dostupna za Android i iOS. Kao i SideChef, ovo je aplikacija namenjena početnicima. Svaki recept daje detaljna objašnjenja kako se jelo priprema, zajedno sa slikama koje vam pomažu u pripremi.

Korisnici koji su probali određeni recept mogu ostaviti komentar o svom ličnom iskustvu, pa možete da proverite da li želite da i vi isprobate taj recept. Takođe, sami korisnici mogu da postave svoje lične recepte, zajedno sa slikama i uputstvu kako se jelo priprema.

Još jedna opcija koja nam se svidela je mogućnost automatskog generisanja liste za kupovinu u kojoj možete da precrtate sastojke koje već imate. Pored recepata, Kitchen Stories nudi mnoštvo članaka koji se tiču hrane, dijete i zdravlja.

Platforma:
Android i iOS

Da preuzmete Kitchen Stories za Android kliknite OVDE.
Da preuzmete Kitchen Stories za iOS kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 3,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *