TopTabs – Organizacija i grupisanje prečica

TopTabs – Organizacija i grupisanje prečica

Ukoliko, kao i mi, smatrate da prostor na desktop-u u Windows-u nije dovoljan i ne pruža dovoljno mogućnosti za organizaciju prečica, imamo pravo rešenje za vas. TopTabs je besplatan program za Windows 10 i 11 koji će korisnicima omogućiti jednostavan način za organizaciju prečica na desktop-u.

Kako radi TopTabs?

Kada instalirate i pokrenete TopTabs, njegova ikonica će se pojaviti u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata). Program služi da korisnicima omogući bolji način da organizuju svoje prečice. To postiže tako što vam omogućava da napravite dodatne “prozore”, koji će uvek biti postavljeni iznad svih drugih prozora i u koje možete da dodate prečice. Na ovaj način možete da grupišete prečica i postavite ih na mesto gde će vam uvek biti lako dostupne. Prozor će biti “otvoren”, to jest, videće se ikonice, kada iznad njega postavite kursor miša, a “zatvoren” kada miša pomerite.

TopTabs prozori

Prozori izgledaju poprilično zastarelo, ali nam njihov izgled nije ružan, a dobra vest je da im možete detaljno uređivati izgled. Prvo, možete da odredite da li će određeni prozor uvek biti postavljeni iznad svih drugih prozora ili ne. Takođe, prozorima možete promeniti ime, font i boju slova, boju pozadine, veličinu prozora, veličinu ikonica, razmak između ikonica i još mnogo toga. Iskreno, prijatno nas je iznenadio broj opcija koje smo ovde pronašli.

Korišćenje je jednostavno, ali nam se nije svidelo to što ikonice ne možete da dodate prevlačenjem do prozora u koji želite da ih dodate, već za ovo morate da koristite poseban meni. Sam proces dodavanja ikonica uopšte nije komplikovan, ali je dosta sporiji nego da je prevlačenje moguće. Ipak, ovo nije tako veliki problem, zato što kada jednom podesite svoje prečice, nećete često morati to da radite.

TopTabs podesavanja

Jedna napomena! Da bi preuzeli TopTabs sa zvaničnog veb sajta, neophodno je da prvo unesete svoje ime i email adresu, tek posle ovoga će se pojaviti dugme za download. Autori programa kažu da će se vaš email koristiti isključivo za obaveštenja o novim verzijama programa.

Ovo nam se nimalo nije svidelo i više bi voleli da autori pronađu neki bolji način da korisnike obaveštavaju o novim verzijama, kao na primer notifikacija unutar samog programa. Dobra vest je da ovde možete da unesete lažno ime i email adresu zato što nećete dobiti verifikacioni email, što sve ovo čini još besmislenijim.

TopTabs je dobar program, ali je u ovoj kategoriji ljuta konkurencija

TopTabs je dobar program i nije da nam se nije svideo, ali je u ovoj kategoriji programa velika konkurencija. Naše mišljenje je da ukoliko već imate program koji vam pomaže da bolje organizujete svoje prečice, nastavite da ga koristite, ali ako tek treba da odaberete ovakav program, isprobajte TopTabs, možda vam se svidi.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *