TouchZoomDesktop – Uvećavanje ekrana za monitore koji su osetljivi na dodir

TouchZoomDesktop – Uvećavanje ekrana za monitore koji su osetljivi na dodir

Windows operativni sistem sadrži opciju da uvećate deo ekrana, ali ova opcija ne nudi dovoljno mogućnosti, a i korišćenje nije baš zgodno. Srećom, imamo programe koji se bave ovime i nude sasvim dovoljno opcija da zadovolje i najzahtevnije korisnike.

TouchZoomDesktop je besplatan program za Windows 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da uvećate deo ekrana, a posebno se fokusira na ekrane osetljive na dodir.

Kako radi TouchZoomDesktop?

Kada instalirate TouchZoomDesktop, njegova ikonica će se pojaviti pored System Tray-a (donji desni ugao ekrana, pored sata). Klikom na ovu ikonicu uključujete, to jest, isključujete program, a kada je ikonica uokvirena to znači da je program uključen.

TouchZoomDesktop podesavanja

Da uvećate ekran možete da koristite prečicu na tastaturi ili miša, a ukoliko koristite monitor koji ima ekran osetljiv na dodir, TouchZoomDesktop sadrži pregršt opcija za ovaj slučaj. Upravo je to ono što ga izdvaja i izdiže iznad opcija koje imamo u Windows-u, gde nema nikakvih opcija za ovu vrstu ekrana. Među ovim opcijama, pored načina za uvećanje, pronaći ćete i opcije za podešavanje šta će se dogoditi kada pritisnete ekran sa dva ili tri prsta, kada “uštipnete” ekran i drugo.

Što se samog uvećanja tiče, moguće je uvećati bilo koji deo ekrana, bez obzira da li je to desktop ili neki program. Kada uvećate ekran, sve radi slično kao i Windows-ova opcija, to jest, uvećaće se ceo ekran, a fokus će biti tamo gde se nalazi kursor miša. Fokus menjate jednostavnim pomeranjem miša u stranu na koju želite da promenite fokus.

Ono što nam se posebno svidelo je to što TouchZoomDesktop sadrži i opcije za podešavanje frekvencije osvežavanja ekrana i antialiasinga, što pomaže da koraci prilikom uvećavanja i pomeranja ekrana budu mekši. Takođe, prečice za uvećavanje ekrana možete slobodno da menjate i prilagođavate svojim potrebama.

TouchZoomDesktop osvezavanje monitora

TouchZoomDesktop je na prvom mestu namenjen korisnicima monitora koji su osetljivi na dodir

TouchZoomDesktop je program koji radi sasvim solidno i tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug. Međutim, opcije koje nudi, iako zgodnije od onih koje imamo u Windows-u, ne donose nikakve dodatne mogućnosti, osim ukoliko ne koristite monitor sa ekranom osetljivim na dodir.

U ovom slučaju, dobićete gomilu opcija koje nisu dostupne u Windows-u i koje će uvećavanje ekrana učiniti brzim i lakim. Ukoliko imate ovu vrstu monitora, a često vam je potrebno da uvećate ekran, apsolutno vam preporučujemo da isprobate ovaj fenomenalni program. Čak i ako imate običan monitor, isprobate ovaj program, možda vam se svidi više od Windows-ove opcije.

Platforma:
Windows 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *