Tree Style Tab – Bolje organizovani tab-ovi u internet pregledaču

Tree Style Tab – Bolje organizovani tab-ovi u internet pregledaču

Tree Style Tab je besplatan plugin za Mozilla Firefox internet pregledač koji pretvara traku sa otvorenim tab-ovima u bočnu traku zasnovanu na hijerarhiji. Bitno je napomenuti da i u Google Chrome-u postoji plugin sa potpuno istim imenom i sličnom funkcijom, ali je u pitanju proizvod druge kompanije i to nije plugin o kome ćemo pisati u ovoj recenziji.

Kako radi Tree Style Tab?

Kada instalirate Tree Style Tab plugin, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, a novi meni u kome se nalaze svi vaši tab-ovi će se pojaviti sa leve strane. Klikom na ovu ikonicu prikazujete, to jest sakrivate, meni plugin-a, a plugin će raditi i uredno beležiti se pokrenute tab-ove čak i kada je ovaj meni sakriven.

Tree Style Tab meni

Organizacija tab-ova koju imamo u Tree Style Tab-u je organizovana u hijerarhiju. To znači da ako, na primer, pokrenete YouTube, a onda sa početne strane u novim tab-ovim otvorite nekoliko video klipova, tabovi će biti organizovani u grupu gde će početna strana YouTube-a biti glavni tab, a svi ostali podtab-ovi.

Podtab-ovi mogu biti vidljivi, ali ih možete i sakriti, a kada su sakriveni sa strane će pisati koliko podtab-ova se nalazi u grupi. Pored ovoga, bilo koji tab možete da dodate kao podtab u bilo koju grupu. Ovo je glavna prednost Tree Style Tab u odnosu na rešenje koje imamo u Firefox-u zato što ovo čini rad sa velikim brojem tab-ova mnogo lakšim i zgodnijim.

Pored tab-ova, u meniju Tree Style Tab-a možete da prikažete i bookmark-ove i istoriju pretrage. Posebno nam se svidelo to što ovaj prikaz možete da menjate pomoću prečica na tastaturi, što pristup ovim opcijama čini još zgodnijim.

Kada je izgled u pitanju, na raspolaganju je nekoliko tema, koje možemo podeliti na svetle, koje su mahom bele i svetlo sive i tamne, koje su tamno sive i crne. Uz to, tu je i jedna plava tema i jedna koja je bez ikakve dekoracije. Takođe, meni plugin-a možete da postavite uz levu ili desnu ivicu ekrana, a možete slobodno i da odredite širinu menija plugin-a.

Tree Style Tab će najviše pomoći onima koji često imaju mnogo otvorenih tab-ova

Tree Style Tab je odličan plugin i najviše pomoći onim korisnicima koji često imaju mnogo otvorenih tab-ova, ali verujemo da će se svideti i onima koji vole da redovno gase nepotrebne tab-ove. Mogućnost prikazivanje bookmark-ova i istorije pretrage je takođe odlična opcija i veoma nam se svidela. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Tree Style Tab dobija našu preporuku.

Platforma:
Mozilla Firefox

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 1,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *