Unturned

Unturned

Unturned je besplatna igrica za Windows 7, 8 i 10, koja nam dolazi iz studija FunLabs. Vi se nalazite u ulozi preživelog u zombi apokalipsi, koji mora da sakuplja hranu, opremu i oružja da bi preživeo u svetu u kome većina populacije želi da pojede vaš mozak. Igru možete igrati solo ili online.

Grafika

Ako ste ikada videli Minecraft biće vam poznat grafički stil Unturned-a. Sve se sastavljeno od kocki preko kojih su nacrtane teksture. Nekima se ovaj stil ne sviđa, dok ga drugi obožavaju. Ma kojoj grupi da pripadate, činjenica je da će ova igra bez problema raditi na starim računarima.

Što se samog izgleda igre tiče, svet je šaren i raznovrstan. Pronaći ćete sve od velikih gradova, preko sela i odmarališta, do šuma i livada. Teksture imaju malo detalja, ali ovo nije kritika, pošto su one lepe i prijatne za gledanje.

Ono što je problem je da svet često ostavlja utisak da igrate video igru. Gradovi, koji su u ruševinama, izgledaju kao da su napravljeno samo za vas da u njima trčkarate i pucate u zombije. Na primer, kada uđete u bolnicu naići ćete na zombije u bolničkim uniformama, a u zgradi će biti soba sa bolničkim krevetima. Problem je što sve izgleda kao da ga je napravio računar. Nema osećaja da je ta zgrada ikada bila funkcionalna, a još manje da je služila kao bolnica. Na ovakve primere ćete nailaziti non stop.

Gameplay

Unturned je igra koja pripada žanru open world survival, što znači da se nalazite u svetu gde možete slobodno da idete gde god poželite, a vaš cilj je da preživite. Moraćete da vodite računa o gladi, žeđi i umoru. Istraživaćete napuštene građevine u potrazi za boljom opremom, oružjem, municijom, materijalima i namirnicama, a možete i da napravite svoju sopstvenu bazu ili da preuredite već postojeće građevine.

Ni u ovom aspektu nas igra nije oduševila. Prvi, i glavni, problem je da vam igra neće dati nikakav cilj, osim da jednostavno preživite. Kada je ovaj žanr u pitanju, navikli smo da imamo cilj ka kome težimo. Često je taj cilj veoma jednostavan, ubij glavnog negativca ili pronađi sve stranice mistične knjige. On je tu da bi nam dao razlog da istražujemo i unapređujemo svog lika. Ovde nema nikakvog cilja, osim istraživanja iz čiste radoznalosti, ali ovo brzo postaje dosadno.

Pored ovoga, oružja koja koristite deluju grubo i nije ih prijatno koristiti. Hladna oružja su maltene neupotrebljiva i osim besomučnog kliktanja nema nikakve taktike kada ih koristite. Ubijanje zombija brzo postaje dosadno, a u igri o zombijima i njihovom ubijanju, ovo je veoma veliki problem.

Pogledajte naš gameplay video za Unturned

Zaključak

Unturned je igra koja može da prija određenoj vrsti igrača, a sa 25 hiljada igrača dnevno na Steam-u, njih itekako ima. Ipak, postoji mnogo drugih igara koje rade sve što radi Unturned, ali mnogo bolje. Pošto je igra besplatna predlažemo vam da je isprobate, nemate šta da izgubite.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

Minimalna konfiguracija za igranje:

  • Procesor: 2 GHz
  • RAM memorija: 4 GB
  • Grafička kartica: 512 MB VRam
  • Hard disk: 4 GB

Preporučena konfiguracija za igranje:

  • Procesor: 3 GHz
  • RAM memorija: 8 GB RAM
  • Grafička kartica: 1 GB VRam
  • Hard disk: 6 GB

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *