WallpaperEx – Veb sajtovi kao pozadina za desktop

WallpaperEx – Veb sajtovi kao pozadina za desktop

Uređivanje radne površine na računaru, to jest kako ona izgleda i koje informacije se prikazuju, je nešto čime se bavi popriličan broj programa. Oni uglavnom pružaju različite načine da korisnici prikažu svoje omiljene slike ili da naprave slideshow, ali ima i onih koji omogućavaju prikazivanje određenih informacija, kao što su podaci o vremenu, berzi ili vestima. Međutim, šta ukoliko želite da za wallpaper postavite čitavu veb stranicu?

WallpaperEx je besplatan program za Windows 10 i 11 koji će vam omogućiti da bilo koju veb stranicu postavite kao pozadinu za desktop.

Kako radi WallpaperEx?

WallpaperEx je prenosiv program. To znači da nema instalaciju i sve što je potrebno da uradite je da ga preuzmete, raspakujete i pokrenete. Kada ga pokrenete, ugledaćete meni koji se sastoji od jednog jedinog polja u koje treba da dodate URL adresu veb sajta koji želite da prikažete na desktop-u.

WallpaperEx - kako izgleda na desktopu

Moguće je dodati adresu bilo kog sajta, to jest bilo koje strane. Kada se veb sajt prikaže na desktop-u, nećete moći da imate bilo kakvu interakciju sa njim. To znači da nećete moći da kliknete na neki link ili dugme, da skrolujete stranu, niti da otvorite meni.

Ideja je da ćete ovde za pozadinu odabrati neki veb sajt koji prikazuje vesti ili neke vama bitne informacije, koje će vam na ovaj način uvek biti lako dostupne. Kada se veb sajt ažurira, ažuriraće se i pozadina na desktop-u. Ukoliko želite da prikažete neki drugi sajt, jednostavno promenite URL adresu i novi veb sajt će se prikazati.

WallpaperEx ne sadrži sekciju sa podešavanjima, tako da nema mogućnosti za bilo kakvo dodatno uređivanje rada programa. Ovo nije tako veliki problem zato što sve radi bez problema, ali bi ipak voleli da imamo barem neka podešavanja. Na prvom mestu voleli bi da vidimo podršku za više-monitorsko okruženje. Kako stvari sada stoje, ukoliko imate više od jednog monitora, na svakom će se prikazivati isti veb sajt.

WallpaperEx je interesantan program, koji će se svideti određenim korisnicima

Konceptualno, WallpaperEx nam se svideo i sigurni smo da će naći svoju publiku. Nedostatak bilo kakvih podešavanja će biti problem za određene korisnike, ali iskreno, većini ovo neće smetati. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da WallpaperEx dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *