WinPaletter – Detaljno podešavanje izgleda Windows-a

WinPaletter – Detaljno podešavanje izgleda Windows-a

Windows nudi sasvim solidne opcije kada je u pitanju podešavanje izgleda ovog operativnog sistem. Na žalost, ove opcije ne pružaju dovoljno manevarskog prostora da zadovolje potrebe svih korisnika. Ovde na scenu stupaju programi koju proširuju mogućnosti koje Windows nudi. Problem ovde je u tome što se ovi programi najčešće fokusiraju na samo jednu ili dve opcije, pa ukoliko želite da detaljno podesite izgled svog Windows-a, moraćete da koristite više ovakvih program.

WinPaletter je besplatan program za Windows 10 i 11 koji će vam omogućiti da brzo, lako i detaljno podesite izgled ovog operativnog sistema.

Kako radi WinPaletter?

WinPaletter možete da koristite kao običan program koji instalirate na svoj računar, ali sadrži i prenosnu verziju koja ne zahteva instalaciju i sve što treba da uradite je da je preuzmete i pokrenete. Kada pokrenete WinPaletter pojaviće se meni u kome morate da prihvatite uslove korišćenja, posle čega će se otvoriti glavni meni programa.

WinPaletter meni

Na prvi pogleda, ovaj meni izgleda pomalo prenatrpano i verovatno vam neće odmah biti jasno šta koja opcija radi. WinPaletter se izdvaja po tome što nudi detaljne opcije za podešavanje izgleda maltene svakog dela Windows-a, pa je razumljivo što ovaj meni sadrži tako veliki broj opcija.

U praksi stvar je dosta jednostavnija nego što se to na prvi pogled čini. Meni je podeljen na dva dela. U levom delu se nalaze opcije za podešavanje izgleda Windows-a, a sa desne je uprošćeni prikaz operativnog sistema. Kada sa leve strane izvršite određenu izmenu, ona će se videti na prikazu sa desne strane. Tako, na primer, ako promenite boju taskbar-a (trake sa zadacima), sa desne strane će taskbar dobiti boju koju ste odabrali.

Kao što smo već rekli, WinPaletter sadrži stvarno ogroman broj opcija i teško da ćete pronaći program u ovoj kategoriji koji ih ima više. Pored mogućnosti da promenite boju bukvalno svakog dela Windows-a, možete da promenite temu, napravite svoju ličnu temu, podesite izgled kursora miša, uredite Lock Screen, podesite izgled Win32UI elemenata i još mnogo toga. Na raspolaganju je toliko mogućnosti da su naša očekivanja apsolutno premašena.

WinPaletter će, bez problema, zadovoljiti čak i najzahtevnije korisnike

WinPaletter je fenomenalan program. Ukoliko volite da podešavate izgled svog operativnog sistema, bolje od ovoga ćete teško pronaći. Program jeste malo teži za korišćenje, barem dok se ne naviknete na korisnički interfejs i ovo jeste nešto čime bi autori trebali da se pozabave. Ipak, ovo je mala kritika, pogotovu ako u obzir uzmemo mogućnosti koje nudi ovaj moćni alat. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da WinPaletter dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *