YouTube Handle – Jedinstveno ime za svaki kanal

YouTube Handle – Jedinstveno ime za svaki kanal

YouTube je najavio novu opciju pod imenom Handle (bukvalni prevod: ručka). Ideja iza ove opcije je da se pomogne korisnicima YouTube-a da lakše pronađu i komuniciraju sa autorima, tako što će svakom YouTube kanalu omogućiti da, pored imena kanala, koje ne mora biti jedinstveno, mada postoji opcija da platite i dobijete jedinstveno ime, imaju dodatno ime koje mora biti jedinstveno.

YouTube Handle

Handle će se pojavljivati na strani kanala i to pored imena kanala, u YouTube Shorts-ovima i u URL-u kanala. Ukoliko u komentaru pomenete nekog kreatora, moći ćete da ga označite pomoću Handle-a, koji će automatski postati link ka kanalu pomenutog kreatora.

Svi korisnici YouTube-a će imati svoj Handle. Ova opcije će biti polako uvedena u sledećih nekoliko meseci, ali će je prvi dobiti kanali sa najviše pratilaca, a poslednji kanali koji su neaktivni.

Kanali koji imaju jedinstveno ime kanala će automatski dobiti Handle koji je isti kao i ime kanala, dok će ostali dobiti nasumice izabrano ime. Handle ćete moći da promenite kada god želite i neograničen broj puta, ali ime koje izaberete morati da bude jedinstveno. Takođe, maksimalan broj karaktera je 30, a mogu se koristiti slova, brojevi i znaci interpunkcije.

Kada izaberete Handle koji želite da koristite, automatski ćete dobiti i jedinstveni URL, na primer, www.youtube.com/@vaš_handle. Ukoliko kanal već ima presonalizovani URL, nećete morati da ažurirate linkove koji koriste taj URL, zato što će svi posetioci automatski biti preusmereni na novi URL koji u sebi sadrži Handle.

YouTube ovim želi da pomogne kreatorima da se izdvoje, a korisnicima da lakše pronađu željenog kreatora, što svakako pozdravljamo. Većina nas zna koliko je nezgodno kada želite da pronađete određeni YouTube kanal, ali u pretrazi dobijate samo pogrešne kanale koji imaju isto ime kao i kanal koji tražite. Još samo da poprave algoritam koji favorizuje kanale velikih korporacija i stvarno će pomoći kreatorima kojima je ta pomoć najviše potrebna.

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *