5 najboljih aplikacija za učenje stranih jezika

5 najboljih aplikacija za učenje stranih jezika

Znanje stranih jezika je uvek je bilo na ceni, a danas je to slučaj više nego ikad. Mnogi poslovi zahtevaju znanje engleskog, a sve više se traži znanje drugog, pa i trećeg stranog jezika. Pronaći vreme i novac za časove stranih jezika može biti izazov. Ako ste zaposleni, pronaći slobodno vreme i energiju za učenje je veoma teško, a ako ne radite i imate slobodnog vremena i energije na pretek, novac će neizbežno biti problem.

Srećom, tradicionalni časovi danas nisu jedini način da postanete poliglota. Postoji mnogo besplatnih aplikacija za učenje jezika, koji vam omogućavaju da učite brzinom koja vam odgovara. Ukoliko niste sigurni koju aplikaciju da odaberete, napravili smo listu od pet najboljih besplatnih aplikacija za učenje stranih jezika.

DuoLingo

DuoLingo

DuoLingo je najpoznatija besplatna aplikacija za učenje jezika, sa preko 100 miliona korisnika, dostupna je za Windows 7, 8, 10, Android i iOS. Tajna uspeha ove aplikacije je zahvaljujući gejmifikaciji procesa učenja. Umesto da se osećate da učite, imaćete osećaj da igrate igricu.

Većinu kurseva koje DuoLingo nudi, kreiraju ljudi kojima je taj jezik maternji. Na ovaj način, obezbeđuje se kvalitet materijala za učenje jezika. Još jedna veoma dobra stvar je to što aplikacija ne predpostavlja da već znate da govorite engleski jezik, što je često slučaj sa ovakvim aplikacijama. Za svaki, od skoro sto kurseva, postoji opcija da izberete kurs za one koji je govore engleski.

O DuoLingo-u smo već pisali, a našu detaljnu recenziju možete pročitati na Duolingo – aplikacija za učenje jezika.

 • Da preuzmete DuoLingo za Windows kliknite OVDE.
 • Da preuzmete DuoLingo za Android kliknite OVDE.
 • Da preuzmete DuoLingo za iOS kliknite OVDE.

MemRise

MemRise

Sa preko dvesta dostupnih jezika, dobra je šansa da ćete pomoću aplikacije MemRise pronaći jezik koji želite da naučite. Aplikacija je besplatna i dostupna na Android-u i iOS-u, a na računaru joj pristupate putem web sajta. Pored zaista impresivnog broja dostupnih jezika za učenje, ono što izdvaja MemRise od konkurencije je način na koji vas aplikacija uči.

Umesto da se oslanjanje na pamćenje i prepoznavanje reči bez konteksta, MemRise, kako mu i ime kaže, koristi meme-ove. Ovaj neobični pristup učenju ima dve svrhe. Prvi je da vas drži zainteresovanim. Učenje jezika zahteva dosta ponavljanja koja mogu brzo da dosade. Druga svrha je ta što pomaže korisnicima da bolje pamte koristeći prepoznatljive motive.

Iskreno smatramo da su autori uspeli u nameri da neobičnim pristupom olakšaju učenje jezika. Čak i pri jednostavnom isprobavanju aplikacije zarad pisanja ovog teksta, više puta smo se upustili u učenje samo da bi razumeli meme na ekranu.

 • Da pristupite MemRise web sajtu kliknite OVDE.
 • Da preuzmete MemRise za Android kliknite OVDE.
 • Da preuzmete MemRise za iOS kliknite OVDE.

HelloTalk

HelloTalk

HelloTalk je besplatna aplikacija za Android i iOS. Dok se većina aplikacija fokusira na lekcije koje učite jednu po jednu, ovde je pristup potpuno drugačiji. Umesto lekcija, korisnici se spajaju direktno sa drugim korisnicima kojima je jezik koji učite maternji.

Komunikacija se odvija putem tekstualnih i glasovnih poruka. Pomoću alata dostupnih u aplikaciji, korisnici mogu da ispravljaju poruke jedni drugima u realnom vremenu. Takođe postoji opcija za prevođenje, ukoliko jednostavno ne znate reč koju želite da napišete.

Kao dodatak chat-ovanju, moguće je poslati javnu poruku, koji mogu da vide svi korisnici aplikacije. Na ovaj način možete da dobijete brzu ispravku teksta koji pišete za, recimo, školu ili posao.

HelloTalk podržava preko 150 jezika i ima preko 25 miliona korisnika. Naše mišljenje je da je ova aplikacija najbolja za vežbanje, a ne za učenje jezika.

 • Da preuzmete HelloTalk za Android kliknite OVDE.
 • Da preuzmete HelloTalk za iOS kliknite OVDE.

Babbel

Babbel

Babbel je besplatna aplikacija za Android i iOS. Sa samo 14 jezika za učenje, ima daleko najmanje jezika među aplikacijama o kojima smo do sada pisali. Razlog zašto zaslužuje da se nađe na ovoj listi je taj što je ovo aplikacija koja koristi klasičan način učenja kroz lekcije i ponavljanje, što je najefektivniji metod kada tek počinjete sa učenjem.

Početnički kursevi se oslanjaju na slike, dok će kasnije lekcije koristiti fraze koje se često koriste u jeziku koji učite i tako polako povećavati vaš vokabular. Kasnije lekcije će biti sve kompleksnije, a testovi koje ćete dobijati su visokog kvaliteta.

Ako tek počinjete da učite jezik, to jest, uopšte ga ne znate, ovo je najbolja aplikacija da započnete učenje, ukoliko se jezik koji učite nalazi u Babbel-ovoj veoma ograničenoj biblioteci.

 • Da preuzmete Babbel za Android kliknite OVDE.
 • Da preuzmete Babbel za iOS kliknite OVDE.

Busuu

Busuu

Busuu aplikacija je dobila ime po Busuu jeziku, na svetu trenutno postoji samo 8 živih govornika kojima je ovaj jezik maternji. Dostupna je besplatno za Android i iOS, a na računaru joj pristupate putem web sajta. Pruža mogućnost učenja samo 12 jezika i da bi iskoristili njen pun potencijal moraćete da kupite premijum verziju. Sadrži interaktivne vežbe i kvizove dizajnirane da budu efikasni i zabavni.

Zašto smo je onda uključili u listu najboljih besplatnih aplikacija? Razlog je taj što pre početka učenja jezika, možete da uradite test koji će proveriti vaš nivo znanja. Mnoge aplikacije ovog tipa imaju ovu opciju, ali je ona ovde daleko najkvalitetnija i po našem mišljenju najbolje će odrediti vaš nivo znanja, a ta opcija je potpuno besplatna.

Kada želite da proverite svoje znanje, Busuu je aplikacija za vas, na žalost, kao i sa prethodnom aplikacijom, samo ukoliko se jezik koji učite nalazi u Busuu-ovoj veoma ograničenoj biblioteci.

 • Da pristupite Busuu web sajtu kliknite OVDE.
 • Da preuzmete Busuu za Android kliknite OVDE.
 • Da preuzmete Busuu za iOS kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 3,67 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *