Duolingo – aplikacija za učenje jezika

Duolingo – aplikacija za učenje jezika

Učenje jezika može bude dosadno i naporno. Zbog težine učenja jezika osmišljene su aplikacije koje to olakšavaju. Mi vam predstavljamo jednu koja je po svojim karakteristikama privukla našu pažnju.

Karakteristike

Duolingo je neverovatna besplatna aplikacija za učenje stranih jezika koja radi na Windows-u, Android-u i iOS-u, a koja je na Google Play-u ocenjena sa čak 4,6, što je odličan prosek. Za sada možete da učite španski, francuski, nemački, italijanski, portugalski i brojne druge jezike (čak 39 jezika). Međutim, neophodno je da imate osnovno poznavanje engleskog jezika, jer među osnovnim jezicima ne postoji srpski, tako da prevode vežbanja nećete imati na srpskom jeziku.

Duolingo poseduje jako zanimljiv korisnički interfejs, koji je privlačan, kako deci, tako i odraslima. Pažnja je poklonjena detaljima, kao što su dugmići i nagrade.

Upravljanje aplikacijom

Po instaliranju i pokretanju aplikacije, treba da izaberete jezik koji želite da učite i napravite profil. Nakon toga možete odrediti ciljeve, što je dobar način da ostanete motivisani. Svaki kurs se sastoji iz modula, a grupisan je po veštinama. Dok ne završite niži modul, ne možete preći na neki napredniji. Za završetak modula neophodno je da uradite test. Odlična mogućnost je određivanje nivoa znanja, pokretanjem testa prilikom selektovanja kursa.

duolingo

Mogućnosti

U Duolingo aplikaciji postoje slušne i govorne vežbe, kao i opcije učenja gramatike i testiranja znanja. Gramatika se objašnjava u malim govornim oblačićima, a brojna vežbanja praćena su slikom, što je korisno za sve one koji uče vizuelnim putem. Ukoliko želite da preskočite vežbe izgovora, možete da deaktivirate mikrofon.

Za svaku vežbu postoji merenje napredovanja u rasponu od 0 do 100 %. Uvek kada završite lekciju možete da je ponovite, a na kraju vežbanja pojaviće se reči koje ste najslabije znali. Njih možete da ponovite ponovnim pokretanjem vežbanja.

Po završetku modula pojaviće se traka sa prikazom procene trajanja usvojenog znanja. Ona će se smanjivati sa prolazom vremena. Može se povećati ukoliko budete ponovo prelazili module, što je dobar način kojim vas aplikacija tera da obnavljate gradivo.

Nedostaci

Kao što smo napomenuli, glavni nedostatak je nepostojanje korisničkog interfejsa na srpskom jeziku. Ukoliko želite da učite engleski, a da upravljate aplikacijom na srpskom jeziku, to prosto neće biti moguće. Drugi nedostatak je što Duolingo ne dozvoljava da se pređe na viši modul, u koliko ne završite prethodni. Osim ako ne želite da savršeno tečno govorite neki jezik, određeni moduli neće biti toliko značajni za vas.

Ukoliko pogledamo interfejs, način korišćenja i iskustva korisnika, zaključićemo da je Duolingo aplikacija za svaku pohvalu koju preporučujemo da isprobate.

U linku za preuzimanje, ponudili smo Duolingo verziju za Windows, ako želite da preuzmete Duolingo za:

  • Android kliknite OVDE
  • iOS kliknite OVDE

Platforma:

Windows, Android, iOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *