AI Content Detector – Otkrijte da li je tekst napisao čovek ili veštačka inteligencija

AI Content Detector – Otkrijte da li je tekst napisao čovek ili veštačka inteligencija

Svaki put kada čovečanstvo stvori neku novu tehnologiju, nađu se oni koji žele to da iskoriste za laku zaradu. Tako je, na žalost i sa veštačkom inteligencijom. Problem koji je sve više i više prisutan na internetu su tekstovi koje umesto čoveka piše veštačka inteligencija. Glavni problem ovde nije u tome što AI piše tekst, već činjenica da niko ne proverava tačnost informacija i da je ovde cilj napraviti što više sadržaja kako bi se dobili klikovi, to jest, zarada od reklama koje se prikazuju na tim veb sajtovima.

AI Content Detector je besplatan plugin za Google Chrome koji će vam omogućiti da otkrijete da li je određeni tekst napisao čovek ili veštačka inteligencija.

Kako radi AI Content Detector?

Kada instalirate AI Content Detector, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, u delu rezervisanom za ikonice plugin-ova. Prvo što treba da uradite je da napravite besplatan nalog ili da se ulogujete pomoću svog Google naloga, posle čega je plugin spreman za upotrebu.

AI Content Detector meni

Korišćenje je više nego jednostavno. Kada kliknete na ikonicu plugin-a, otvoriće se meni u kome se nalazi polje za unos teksta. Kada ovde unesete tekst i kliknete na dugme Did a human write this? (Da li je čovek ovo napisao), plugin će analizirati tekst i prikazati vam da li je čovek ili AI napisao tekst. Još jedan, lakši, način da ovo uradite je da na bilo kojoj veb stranici obeležite tekst koji želite da analizirate, kliknete na ikonicu plugin-a i obeleženi tekst će se automatski upisati u polje za unos teksta u AI Content Detector-u i izvršiće se provera.

Autori AI Content Detector-a tvrde da ovaj plugin u 99% slučajeva tačno otkriva ko je napisao tekst. U našim testovima to baš i nije bio slučaj. Kada samo rekli ChatGPT-u da napise tekst i onda taj tekst, bez ikakvih izmena, u nekim slučajevima i bez čitanja, dali AI Content Detector-u na analizu, uglavnom je prepoznavao da je tekst napisala AI.

Problem je nastao kada smo ChatGPT-u dali tekst koji je napisao čovek i rekli mu da ga izmeni. U ovim slučajevima AI Content Detector je znao da pogreši, a kada smo mu dali tekst koji je napisao ChatGPT, ali smo ga mi onda ispravili, skoro da nikada nije uspeo da otkrije da je AI napisao tekst.

AI Content Detector i pored grešaka koje pravi, može da bude koristan

I pored kritika koje smo izneli, AI Content Detector je solidan plugin. Ako se vratimo na uvod ove recenzije, rekli smo da je glavni problem u tome da oni koji prosipaju gomile tekstova samo da bi zgrnuli što više klikova, uglavnom, ni ne čitaju ono što je napisao, ovaj plugin će bez problema otkriti da je tekst napisao AI.

Ostali slučajevi, po našem, mišljenju nisu toliko štetni. Mi apsolutno podržavamo korišćenje ove neverovatne tehnologije i nismo kritični ka onima koji AI koriste kao alat, mada bi više voleli da AI Content Detector uvek otkriva kada je AI radio na tekstu. Iskreno, predlažemo vam da isprobate ovaj plugin i sami proverite da li vam je usluga koju trenutno pruža dovoljna.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *