AllTrails – vodič za avanture u prirodi

AllTrails – vodič za avanture u prirodi

AllTrails je besplatna i sveobuhvatna aplikacija – asistent za planinarenje, biciklizam, hodanje, trčanje i druge aktivnosti u prirodi. Nastala je 2010. godine. Postoji za Android, iOS i kao veb sajt. Ova aplikacija je veoma popularna i ima više miliona korisnika.

Registracija u aplikaciji je obavezna. AllTrails koristi “freemium” uslugu kao poslovni model. To znači da je osnovna verzija aplikacije besplatna, ali se nude napredne funkcije kao AllTrails+ i one se plaćaju. Korisnici mogu da isprobaju osnovne funkcije, pre nego što se odluče da kupe ostale.

Osobine AllTrails aplikacije

Aplikacija je poznata po ogromnom broju staza za planinarenje (400.000) i ostalim korisnim informacijama za aktivnosti u prirodi. Pokrivena je cela planeta sa iscrpnim informacijama o težini, nadmorskoj visini, dužini staza i ostalim podacima bitnim za ljude koji vreme provode u prirodi. Baza podataka je dobro organizovana, pa se staze mogu pretraživati i filtrirati po tipu, težini ili njihovoj lokaciji.

Korisničko okruženje aplikacije je jednostavno. Brzo se pristupa detaljnim podacima o stazama. Nikome neće trebati helpovi i tutorijali. Pomoću ove aplikacije ljubitelji prirode lako pronalaze ili planiraju staze koje odgovaraju njihovom stilu. Te staze mogu biti specifične: za decu, invalide, kućne ljubimce… Sami korisnici prilagođavaju sebi rute. Postojeće staze se mogu menjati ili praviti nove, dodavati u njih svoje beleške i fotografije. Staze koje želite možete u aplikaciji da sačuvate za neku od budućih avantura. AllTrails poseduje i offline mape i topografske karte, pa nije potrebna stalna veza sa internetom.

AllTrails - Jastrebac

AllTrails ima mogućnost praćenja aktivnosti, tako da korisnici u svakom trenutku znaju svoju nadmorsku visinu, pređenu kilometražu i koliko su vremena proveli na stazi. Podržana je navigacija u realnom vremenu, pa je teško da se izgubite dok boravite u prirodi. Ako ste online, sve vreme dobijate satelitsku vremensku prognozu. Informacijama su pokriveni i mesta za odmor, smeštaj i restorani u blizini, kao i nacionalni parkovi i zaštićene oblasti.

Možete da pratite recenzije drugih korisnika i da koristite njihovo iskustvo koje su stekli krećući se istom stazom koju i vi želite. Te podatke možete deliti sa drugima pomoću društvenih mreža, kao što su Instagram, Facebook ili WhatsUp. Pre polaska u prirodu iz same aplikacije možete da štampate mape, da bi na stazi manje koristili mobilni telefon.

Značaj AllTrails aplikacije

AllTrails nudi veliki broj korisnih informacija, alata i resursa. To je prepoznato i od strane raznih kompanija. Tako je 2012. godine nastalo poslovno partnerstvo između National Geographic i AllTrails, na obostranu korist. Takođe je i Apple dodao informacije o planinarenju iz AllTrails u svoje Apple Maps. Phandroid zajednica je proglašavala AllTrails jednom od sto najboljih Android aplikacija.

AllTrails je omiljena aplikacija ljubitelja prirode i avanturista. Pomoću nje možete da upoznate ljude koje imaju ista interesovanja kao i vi. Aplikacija povećava bezbednost boravka u prirodi, jer zahvaljujući informacijama koje nudi možete da predupredite negativna iznenađenja na stazi. Tako ohrabruje nedovoljno odlučne da krenu u svoju avanturu, što vodi povećanju broja ljudi koji bi boravili u prirodi.

Za kraj, parafraziraćemo autore kažu da su aplikaciju zasnovali na ideji da priroda nije mesto koje tražimo, već deo nas samih i da ćete pomoću nje manje vremena provoditi u planiranju avantura, a više u prirodi.

Dugme Download ispod je link za Android verziju programa. Link za iOS se nalazi OVDE.

Platforma:
Android, iOS i veb sajt

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *