Asana – pomoćnik za timski rad

Asana – pomoćnik za timski rad

Da li poslujete u timu i potreban vam je program za organizaciju zadataka? Pronašli smo pravo rešenje. Asana je besplatan internet program za upravljanje projektima od početka do kraja.

Šta je Asana?

Asana je alat za upravljanje zadacima i poslovima među grupom ljudi. Konkretnije rečeno, Asana vodi evidenciju ko je od članova tima odgovoran za koji zadatak i prati sve korake, rokove i detalje u vezi sa zadacima. Neki od primera poslova su: marketinške kampanje, predstavljanje proizvoda ili prikupljanje sredstava.

Asana meni

Korišćenje programa i iskustvo korisnika

Asana je dostupna kroz web sajt na računaru i kao Android i iOS aplikacija. Ne postoji desktop verzija. U besplatnoj verziji, program dolazi sa jednim ograničenjem, a to je broj zadataka, koji čini 1000 zadataka po timu. Međutim, to nije značajno ograničenje, ako uzmemo u obzir da je taj broj sasvim dovoljan za uspešno obavljanje posla u timovima od 50 ljudi.

Korisnički interfejs programa je pregledan, intuitivan i lako se “ulazi u štos” sa korišćenjem. Dizajn je pun boja i detalja. Ima i nekih iznenađenja, poput slavljeničkih animacija, koje se pojavljuju na ekranu po štikliranju obavljenog posla, iako njih možete lako isključiti.

Kada kreirate Asana nalog, možete se pridružiti različitim radnim prostorima i organizacijama. Organizacija je nalog koji povezuje sve sa istim domenom e-pošte. Radni prostor je skup ljudi koji rade na zajedničkom projektu. Unutar radnog prostora, vi i članovi vašeg tima kreirate projekte, pratite zadatke i razgovarate sa kolegama.

Asana zadaci

U podešavanja profila možete da konfigurišite integracije sa drugim aplikacijama kao što su Slack, Microsoft Teams, Zoom, Figma i druge. Glavni prozor ima sledeće kartice: pregled, lista zadataka, pogled na tablu (kanban tabla), kalendar, poruke i datoteke. Pogled možete prilagoditi u bilo kom trenutku ili filtrirati i sortirati liste zadataka prema različitim kriterijumima. Klikom na zadatak otvara se sekundarni prozor sa svim detaljima.

Delegiranje i praćenje zadataka

U središtu svakog projekta su zadaci. Svaki zadatak može imati podzadatke, kao i primaoca, rok dospeća, priloge, komentare, oznake i sledbenike. Sledbenici dobijaju ispravke svaki put kada se dogodi promena zadatka. Komentari su posebno korisni jer podržavaju formatiranje teksta i uređivanje nakon objavljivanja. U komentarima se mogu postavljati i linkovi. Osim toga, uz određene dozvole možete da pogledate sve zadatke dodeljene određenoj osobi da biste videli koliko posla ima.

Zaključak

Asanin besprekoran dizajn i fleksibilnost je čine moćnom aplikacijom za upravljanje zadacima za mnoge vrste timskog rada, kao i za upravljanje ličnim zadacima. Veliki broj funkcija i pažljivo dizajniran korisnički interfejs čine je jednim od vodećih organizacionih programa.

Platforma:
Android, iOS i web sajt

U linku za preuzimanje, ponudili smo Asana verziju za Android, ako želite da preuzmete verziju za iOS kliknite OVDE.

Da pristupite Asana web sajtu kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *