Aurora Store – Play Store bez Google naloga i servisa

Aurora Store – Play Store bez Google naloga i servisa

Aurora Store je besplatna aplikacija otvorenog koda za Android pomoću koje se preuzimaju i instaliraju programi sa Play Store-a bez Google naloga i pratećih servisa. Kao što je očekivano, takva aplikacija postoji samo u verziji za Android.

Razlika između Aurora Store i Google Play Store

Aurora Store je aplikacija otvorenog koda. Prosečnim korisnicima to ne mora puno da znači, ali onim koji se aktivno bave softverom nema potrebe objašnjavati prednosti neke aplikacije čiji programski kod možete u celini da pregledate i eventualno da primenite u nekom drugom projektu, uz vaše izmene. To automatski znači da program nema skrivenih metoda sa nedokumentovanim i zlonamernim ciljem.

Aurora Store ne prikuplja podatke o korisnicima, a samim tim ih ne deli sa trećim licima. U prevodu na stvarni jezik to znači da ne prodaje informacije koje korisnici ostavljaju za sobom dok koriste ovu aplikaciju. Čak nije potreban ni pristup Google servisima. Pri pretragama ne stavljaju se u prvi plan sponzorisane aplikacije ili neke druge koje se iz teško razumljivih razloga visoko rangiraju na Play Store-u.

Aurora Store dozvoljava pretraživanje i starijih verzija aplikacija koje ste instalirali na vaš uređaj. Mogu se blokirati nove verzije tako da se ne instaliraju automatski. Po želji, instalacioni fajlovi se zadržavaju ili se odmah po instalaciji brišu.

Potrebno je napomenuti, da pojedine aplikacije neće pravilno funkcionisati ili čak neće biti dostupne zato što se ne koriste Google servisi. Dobar je savet da se proveri autentičnost aplikacija koje se preuzimaju preko Aurora Store-a, jer lažno predstavljanje je sada uobičajen oblik prevare.

Aplikacija ima interesantnu funkciju promene imena ili geolokacije uređaja na koji se instalira, kako bi se pristupilo programima koji nisu dostupni za pojedina područja. Sve aplikacije koje instalirate preko Aurora Store-a redovno dobijaju svoja ažuriranja, što nije razlika u odnosu na Play Store, ali je dobro znati da to funkcioniše.

Aurora Store - Aplikacije

Perspektiva Aurora Store-a

Aurora Store je nastala iz Yalp Store-a i osnova oba programa je ista, ali očigledan je napredak u korisničkom okruženju koje je lepše, lakše za rad i ima neke dodatne korisne funkcije. Jednostavan i pregledan interfejs (napravljen po smernicama Materijal 3 dizajna) čini je prihvatljivom i manje iskusnim korisnicima. Minimalni zahtevi su postojanje Android 5.0 ili više verzije. Sam instalacioni fajl je veličine oko 6 MB.

U suštini, Aurora Store raspolaže istim informacijama kao Play Store. Postoje i snimci ekrana iz aplikacija, opisi i komentari korisnika. Autori su se potrudili da čestim antivirus kontrolama podignu na viši nivo bezbednost celog repozitorijuma. I sam programski kod ove aplikacije se redovno ažurira. Prednost ove aplikacije je privatnost, jer ne zahteva otvaranje naloga. Postoje i zemlje u kojima Play Store nije dostupan, pa je Aurora Store savršena alternativa.

Uvek je dobro ako postoji alternativa, pogotovu programima kojima je autor planetarni gigant kakav je Google. I ranije smo pisali o aplikacijama sličnim Aurora Store-u, kao što je F-Droid. S porastom svesti korisnika o prednostima aplikacija otvorenog koda sigurno će i Aurora Store postajati sve zapaženija alternativa Google Play Store-u.

Na Google Play Store nećete naći ovu aplikaciju. Zapravo postoji aplikacija sa takvim imenom, ali to nije Aurore Store o kojoj je napisan ovaj post. U Preuzimanju smo dali link na F-Droid repozitorijum, a može se naći na još nekim lokacijama kao što je Uptodown.

Platforma:
Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *