automaticDark – Smena dana i noći

automaticDark – Smena dana i noći

Plava boja koju ekran računara proizvodi je glavni uzročnik zamora i bola u očima. Tamne teme, takođe poznate i kao Dark Mode, uglavnom rade tako što smanjuju emisiju plave boje i na taj način štite oči korisnika. Stvar je u tome da ova plava boja ima daleko veći uticaj na oči kada je okruženje tamno nego kada je svetlo.

automaticDark je besplatan plugin za Mozilla Firefox internet pregledač koji će automatski uključiti tamnu temu tokom noći, a isključiti je tokom dana.

Kako radi automaticDark?

Kada instalirate automaticDark plugin njegova ikonica se neće pojaviti u gornjem desnom uglu ekrana. Ovo je pomalo neuobičajeno i jedini način da pristupite podešavanjima plugin-a je iz sekcije Add-ons and themes. Ovo nije velika kritika zato što kada jednom podesite plugin, nećete često imati potrebu da ga podešavate.

automaticDark podesavanja

automaticDark, kao što mu i ime kaže, služi za automatsko uključivanje i isključivanje tamne teme Firefox internet pregledača. Plugin sadrži jednu jedinu stranicu sa podešavanjima i ovde imamo samo nekoliko opcija.

Prvo treba da izaberemo u koje vreme će se tamna tema uključiti, a kada isključiti. Ovde možemo sami da zadamo vreme kada sunce izlazi i zalazi, ali postoji i odlična opcija da se ovo vreme automatski podešava u zavisnosti od lokacije korisnika. Ovo je odlično zato što vreme izlaska i zalaska sunca zavisi od doba godine, a ova opcija će to vreme automatski podešavati.

Posle ovoga treba da izaberemo koja tema će se koristiti tokom dana, a koja tokom noći. Po fabričkim podešavanjima, tokom dana će biti uključena podrazumevana Firefox-ova tema, a noću Dark tema ovog internet pregledača. Ove teme je moguće promeniti i postaviti bilo koju od deset tema koje imamo već instalirane u Firefox-u. Ukoliko instaliramo novu temu u ovaj internet pregledač, one će postati dostupne u plugin-u, tako da i njih možemo slobodno da koristimo.

Moramo da napomenemo da teme koje se instaliraju kao plugin-ovi nije moguće koristiti. Mogu se koristiti samo teme koje dodajemo u sekciji Add-ons and themes > Themes.

automaticDark je jednostavan, ali odličan plugin

automaticDark je jednostavan plugin, ali funkcija koju vrši je itekako korisna. Korišćenje je jednostavno i kada ga jednom podesite, možete slobodno da zaboravite na njega. Tokom korišćenja plugin je radio savršeno tako da dobija našu preporuku.

Platforma:
Mozilla Firefox

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *