AutoOff – automatizacija gašenja računara

AutoOff – automatizacija gašenja računara

AutoOff je besplatan program za Windows Vista, 7, 8 i 10. Pomoću ovog programa možete da zakažete gašenje, restartovanje, uspavljivanje ili zaključavanje računara i to u različitim scenarijima.

Kako radi AutoOff?

Kada download-ujete AutoOff, proces instalacije je jednostavan i po završetku ćete dobiti prečicu na desktop-u za brz i lak pristup programu. Tokom instalacije možete da odaberete opciju da se program pokreće zajedno sa Windows-om, što može biti zgodno ako planirate da ga svakodnevno koristite. U suprotnom predlažemo da odštiklirate ovu opciju prilikom instalacije.

Kada pokrenete AutoOff, on će biti smešten u System Tray (donji desni ugao ekrana, pored sata), a duplim klikom na ikonicu otvarate prozor programa. Korisnički interfejs je jednostavan i pregledan, a sve opcije su jasno objašnjene pa je snalaženje veoma lako, čak i za početnike.

AutoOff meni

Prvo što treba da uradite je da napravite “novi raspored” (New Schedule). Odaberite akciju koja se treba izvršiti. Akcije su gašenje ili restartovanje računara,, uspavljivanje ili zaključavanje Windows-a, gašenje ili paljenje ekrana, pokretanje Screensaver-a i gašenje ili pokretanje određenog programa.

Onda birate kada će se ova akcija izvršiti. To može biti u tačno zakazano vreme, posle određenog vremenskog intervala, na primer, dva ili tri sata ili ukoliko se računar ne koristi određeno vreme. Takođe, možete podesiti da se ova akcija dogodi samo jednom ili da se ponavlja. Kada sve ovo namestite, kliknite na dugme “Schedule” i posao je završen.

Možete da zakažete i više akcija u zavisnosti od svojih potreba. Sve akcije će biti izlistane u posebnom “Schedule” tabu, gde možete da ih menjate ili brišete. Program će vam povremeno prikazivati notifikacije sa obaveštenjima kada će se određena akcija izvršiti, da ne budete uhvaćeni nespremni kada se , recimo, dogodi gašenje računara.

AutoOff podešavanja

Zaključak

AutoOff je jedan boljih programa za zakazivanje gašenja računara. U Windows-u 10 zakazivanje gašenja može se uraditi i pomoću konzole, bez instaliranja dodatnih programa, a kako se to radi smo pokazali u postu kako podesiti da se računar automatski ugasi posle zadatog vremena u Windows-u 10. Ipak, AutoOff nudi pregršt dodatnih funkcija, a korišćenje je veoma jednostavno tako da dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *