Kako podesiti da se računar automatski ugasi posle zadatog vremena u Windows-u 10

Kako podesiti da se računar automatski ugasi posle zadatog vremena u Windows-u 10

Sećate li se starih dobrih vremena kada ste se uspavljivali gledajući televiziju. Ako je to slučaj, verovatno ste koristili funkciju tajmera za isključivanje televizora posle određenog vremena. Niko ne voli da mu TV radi celu noć.

Šta ako više ne gledate televizor toliko često, već za zabavu koristite računar. Bilo bi super da postoji opcija da se računar sam ugasi posle zadatog vremena. Kao što, verovatno, već pretpostavljate, ova opcija postoji. Ima više načina da ovo uradite, a metod koji smo izabrali da vam predstavimo je, po našem mišljenju, najjednostavniji, najbrži i ne zahteva instaliranje dodatnih programa.

Možda će vam se, na prvi pogled, ovo učiniti komplikovano, zato što koristimo Command Prompt, ali verujte nam kada vam kažemo da to stvarno nije slučaj. Sve što treba da uradite je da ukucate jednu jedinu liniju koda, posle koje unesete vreme za koliko će se računar ugasiti, pritisnete Enter i osećate se kao programer.

Pogledajte naš video u kome vam pokazujemo kako podesiti da se računar automatski ugasi posle zadatog vremena u Windows-u 10.

Video transkript:

  1. U polju za pretragu ukucajte cmd i kliknite na prvi dobijeni rezultat
  2. Ukucajte Shutdown -s -t, napravite razmak i unesite vreme u sekundama za koliko će se računar ugasiti. Mi želimo da se ugasi za 2 minuta pa ćemo uneti 120
  3. Pritisnite Enter na tastaturi
  4. Dobićete obaveštenje o tome kada će se računar ugasiti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *