4 najbolja besplatna video player-a za Windows

4 najbolja besplatna video player-a za Windows

Biranje video player-a je kao biranje browser-a, postoji mnogo suprotstavljenih mišljenja, svako ima svog ljubimca, a ako izaberete neki od najpopularnijih brendova, najčešće nećete pogrešiti. Ipak, postoje razlike, a cilj ove top liste je da vam pomogne da pronađete savršeno rešenje za vas. Iako neki od ovih playera rade i na drugim operativnim sistemima, fokusiraćemo se na Windows.

VLC Media Player

VLC Media Player

VLC Media Player postoji još od 2001. godine i je bez ikakve sumnje je najpopularniji video player na svetu. Razlog tome je očigledan. Besplatan je, lako se instalira, podržava sve vrste video formata, jednostavan je za korišćenje, a sadrži i napredna podešavanja.

Iako je korišćenje jednostavno, VLC Media Player sadrži moćne opcije sa naprednim funkcijama. Detaljno možete da prilagođavate način reprodukcije video i audio zapisa, a sadrži i filtere koje možete da podesite za najbolje performanse. Slogan „Sve-u-jednom“ najbolje opisuje ovaj video player.

Za one koji ne vole da previše čačkaju u podešavanjima, već samo žele player koji će pravilno raditi, ovo je rešenje za vas. Sa druge strane, oni koji vole da čačkaju u podešavanjima i žele da sve prilagode svom ukusu, ovo je, takođe, rešenje za vas.

Na žalost nije sve tako savršeno. Ukoliko imate sporiji računar VLC Media Player nije za vas. Zbog svih opcija koje sadrži program će raditi sporo, posebno kada puštate fajlove velike veličine, a ima i dosta primedbi da zna da bude nestabilan na starijim računarima.

Po našem mišljenju, VLC Media Player je najbolji besplatni video player za većinu korisnika, ali takođe verujemo da postoje drugi player-i koji itekako zaslužuju pažnju. Ipak, VLC Media Player je toliko dobar da ćemo sve druge player-e porediti sa njim.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10, Linux, macOS, Android

Da preuzmete VLC Media Player kliknite OVDE.

GOM Media Player

GOM Media Player

GOM Media Player je još jedan odličan i besplatan video player. Nastao je 2003. godine i razvila ga je kompanija GOM Lab. Podržava sve popularne video formate, mada je VLC Media Player bolji po ovom pitanju. U potpunosti je podržano upravljanje pomoću tastature i mada je ovo slučaj sa većinom ovakvih programa, ovde je tome posvećena posebna pažnja.

Ono što je definitivno jedna od najboljih karakteristika ovog video player-a je da ukoliko nemate instaliran kodek za određeni video format, program će automatski pronaći kodek na internetu i instalirati ga na vaš računar.

Korišćenje je veoma jednostavno. Korisnički interfejs je moderan i lak za snalaženje. Poseduje napredne funkcije za podešavanje reprodukcije, kako video, tako u audio zapisa.

Glavna zamerka GOM Media Player-a su reklame. U okviru prozora programa postoji deo rezervisan za prikazivanje reklama koji ne možete da ugasite, osim ukoliko ne platite. Ovo nije najgore moguće rešenje, ali je svakako nešto što može da smeta, posebno ako imamo u vidu da VLC Media Player ne sadrži reklame.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, macOS, Android, iOS

Da preuzmete GOM Media Player kliknite OVDE.

PotPlayer

PotPlayer

PotPlayer je veoma sličan VLC Media Player-u, jednostavan za korišćenje i sa gomilom naprednih podešavanja i besplatan je. Ukoliko želite player koji će odlično raditi bez bilo kakvih podešavanja, VLC Media Player je bolje rešenje od PotPlayer-a, ali razlike nisu tako drastične.

Ono po čemu je PotPlayer, verovatno, najbolji na tržištu su opcije i napredna podešavanja. Nećemo ih nabrajati, pošto sve što ste videli u drugim player-ima se nalazi i ovde. Još jedna prednost je da program fenomenalno radi, čak i na sporijim računarima i nema reklama.

PotPlayer ima, po našem subjektivnom mišljenju, najlepši korisnički interfejs od svih programa sa ove liste. Izgleda elegantno, a snalaženje je veoma lako. Iako je glavna snaga ovog player-a u njegovim naprednim podešavanjima, početnici ga mogu koristiti bez ikakvih problema.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10

Da preuzmete PotPlayer kliknite OVDE.

ACG Player

ACG Player

ACG Player je verovatno najpotcenjeniji besplatni video player na svetu. Ovo je program koji vam ne gubi vreme. Ideja je sve odmah radi, bez ikakvih problema i potrebe za petljanjem po podešavanjima. To se odražava u korisničkom interfejsu koji pored toga što je pregledan ne sadrži nepotrebne opcije.

Još jedna prednost koja ga izvaja od konkurencije je činjenica da radi najbolje od svih player-a sa ove liste. Ukoliko imate stari računar, predlažemo vam da instalirate ovaj player.

ACG Player sadrži reklame, ali je njihova implementacija najbolja za ovu vrstu programa. Naime, nema banera sa reklamama ili još gore, popup-ova koji su neverovatno dosadni. Dok gledate video, kada pritisnete pauzu, pojaviće se reklama, nju ne morate da odgledate do kraja, već će ona nestati čim nastavite sa gledanjem. Naravno, uvek nam se više sviđa kada uopšte nema reklama, ali ovaj način je stvarno toliko ne nametljiv da možemo da previdimo ovaj propust.

Platforma:
Windows 7, 8, 10

Da preuzmete ACG Player kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 4,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *