VLC Media Player

VLC Media Player

VLC Media Player je besplatan open source multimedijalni plejer za puštanje različitih audio i video formata, uključujući MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, MP3 i OGG, kao i za DVD, VCD i razne striming protokole. Takođe se može koristiti kao server za unicast ili multicast strimove u IPv4 ili IPv6 na mrežama sa visokim protokom.

Interfejs programa je krajnje jednostavno dizajniran i nećete imati nikakvih problema da se na njega naviknete i da sa lakoćom koristite plejer. VLC u sebi već ima sve potrebne kodeke, tako da nema potrebe za instaliranjem dodatnih.

Pored puštanja svih mogućih audio i video formata, jako bitna mogućnost VLC-a je da bez problema izlazi na kraj sa bilo kojim streaming-om, a ima i opciju da taj stream snimate u live režimu. Dakle, možete da uživate u gledanju utakmice svog omiljenog tima preko streaming-a, a da to sve u isto vreme i snimite, pa kasnije opet da pogledate najbolje detalje.

VLC ima punu podršku za subtitlove, tako da možete bez problema gledati DivX, DVD ili bili koji drugi video sa prevodom. Čak možete podesiti plejer da automatski pronađe online i pusti prevod za svaki film koji pustite.

Ako vam se srspki latinični prevodi ne prikazuju dobro, tj. umesto srpskih slova ćčžšđ vidite neke kuke i kvake, trebate samo da promenite podešavanja za prevode u plejeru. Podešavanja za prevode možete naći u:

Tools – Preferences – Subtitles & OSD

Pod opcijom „Default encoding“ treba da izaberete Eastern European (Windows-1250). Nakon što ste promenili ova podešavanja i kliknuli na „Save“, obavezno restartujte (ugasite i pokrenite ponovo) VLC plejer, da bi nova podešavanja počela da se primenjuju.

Kompletnu listu audio i video formata koje VLC Media Player podržava, možete pogledati OVDE.

Program podržava i skinove(šablonsko menjanje izgleda), tako da kome se ne dopada njegov standardni izgled, koji je prilično uprošćen, OVDE može da skine skin po svom ukusu.

Sve u svemu, ovo je jedan fantastičan, a besplatan media plejer, pomoću koga možete gledati filmove, slušati muziku ili pratiti bilo šta preko streaming-a. Odličan je i za one koji slabije barataju računarima jer ima u sebi sve kodeke i ne morate ništa da podešavate, samo instalirate VLC i spremni ste da pustite bilo koji audio ili video sadržaj. VLC ima našu toplu preporuku, probajte ga.

Sistemska zahtevnost:

Sve verzije Windows-a / Linux / Mac OS X / Unix

U linku za preuzimanje ponudili smo verziju VLC Player-a za Windows, da preuzmete verziju za Linux, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (9 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Nezamenljiv video plejer :). Koristim ga godinama i stvarno je odlican.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *