Top 3 logičke igrice za Android i iOS

Top 3 logičke igrice za Android i iOS

Predstavljamo vam tri besplatne i kvalitetne logičke igrice za Android i iOS. Nismo sigurni da utiču na razvoj inteligencije, poboljšanje koncentracije, kvalitetnije mišljenje, brže rešavanje problema… Ali znamo da su ove igrice dobar način da potrošite vreme (ako ga imate više nego što vam treba) i da privremeno skrenete misli od problema, koji definišu savremenog čoveka. U svakom slučaju daleko bolji način nego da gledate televiziju.

Ovaj tip igrica ima mnogo zajedničkih osobina, uostalom zato i sve pripadaju toj kategoriji. Da se ne bi ponavljali, navešćemo nekoliko najznačajnijih. Sve su jednostavne. Nema mnogo detalja ili ti detalji nisu bitni. Proces učenja pravila igrice je toliko kratak da skoro ne postoji. Osnovno je da je potrebna veština kombinatorike. Imaju puno nivoa, koji kreću od lakših do veoma komplikovanih za rešavanje. Uspešnost se izražava numerički. Za prelazak na sledeći nivo ste motivisani simboličkom nagradom (obično neka kratka animacija slavljenja pobede, otključavanje dodatnih nivoa ili sl.). I najvažnije, igrica mora da bude zarazna, da kombinacijom svega prethodnog nikad ne postane dosadna, da sebi stalno govorite: “samo još jedan nivo…”

Unblock Me

Unblock Me

Cilj igrice je da sa table, koja je delimično popunjena blokovima, pronađete način kako da jedan crveni blok izbacite sa table. Postoji samo jedna „vrata” na ivici table i tu crveni blok treba da prođe. Da bi ste to postigli druge blokove pomerate onoliko koliko vam slobodan prostor na tabli dozvoljava. Kako napredujete i prolazite nivoe, tabla postaje sve popunjenija drugim blokovima, pa je mesta za pomeranje manje. Javljaju se i druge otežavajuće okolnosti, kao blokovi koji ne mogu da se pomeraju. Aplikacija vam broji koliko poteza je potrebno da crveni blok napusti tablu. Upoređuje vaše rešenje sa onima koji su postigli drugi korisnici (što manje poteza to bolje). Broj nivoa je toliko veliki u jednom trenutku osetite kako je ljudski život tako kratak. U ovoj igrici reklame zauzimaju relativno malo vremena i prostora.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Unblock Me za Android
Preuzmite Unblock Me za iOS

Flow Free

Flou Free

Ideja ove igre je skoro banalna: na kvadratnoj tabli treba povezati tačke sa istom bojom tako da se linije ne seku. Nivo se završava kada se sva polja na tabli popune. Kako napredujete veličina tabli raste, povećava se broj boja i komplikuje se raspored tačaka. I to je sve. Pre nego što povežete tačke jednom linijom, morate da mislite nekoliko poteza unapred. Tačke su obojene osnovnom paletom boja tako da se jasno razlikuju. Broj nivoa je ogroman. Reklama ima više nego u prethodno opisanoj igrici i one vas neprekidno vraćaju na Google Play kako bi ste instalirali neku drugu igricu, što može veoma da iritira.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite Flow Free za Android
Preuzmite Flow Free za iOS

2048

2048

Logika ove igrice je takođe jednostavna, ali ne baš toliko kao prethodne. Na kvadratnoj tabli dimenzija od 4 x 4 do 8 x 8 se nalaze pločice sa brojem 2. Susedne pločice sa istim brojem mogu da se pretvore u jednu pločicu sa njihovim zbirom. Pločice možete pomerati gore, dole, levo, desno. Svako pomeranje dovodi do stvaranja nove pločice sa brojem 2 ili 4. Cilj je da spajate pločice sa istim brojem (2+2=4, 4+4=8…), da bi ste dobili što veći broj, teorijski 2048. Vremenom se broj pločica na tabli povećava i sve je teže napraviti željena pomeranja. Kada se popune sva polja vi ste izgubili. Na početku vam strategije pomeranja pločica nisu najjasnije, ali vremenom postajete kao general na bojnom polju. Igrica ima duge i dosadne reklame koje takođe upućuju na Google Play. Nismo probali igricu na iOS, ali verujemo da je situacija ista.

Platforma:
Android i iOS

Preuzmite 2048 za Android
Preuzmite 2048 za iOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *