Toca Boca – učenje kroz igru i zabavu

Toca Boca – učenje kroz igru i zabavu

Toca Boca je serijal besplatnih, edukativnih aplikacija-igrica za decu. One postoje u verzijama za Android i iOS, a mogu se instalirati i na još neke platforme. To je istovremeno i ime švedske kompanije koja se bavi razvojem i izdavanjem edukativnih igara i aplikacija za decu. Kompanija naglašava da su posvećeni razvoju kreativnosti i stvaralaštva kod dece.

Toca Boca postulati

Toca Boca ima za cilj da podržava razvoj i rast dece kroz igru. Smatraju da je detinjstvo samo jedno i zato se ne sme dozvoliti da dete izgubi smisao za igru. Sva deca su pozvana i dobrodošla u svet Toca Boca. U tom svetu mogu biti što god žele. Treba pustiti dete da bude dete. Dozvoliti mu da pravi sopstvene greške i uči iz njih. Ne moraju stalno da računaju koliko su postigli i do kog nivoa su stigli. Igre su dizajnirane iz dečje perspektive, prvo su proverene kod dece. Nisu usmerene na pobeđivanje ili na tačne odgovore. Zasnovane su na želji za istraživanjem, saznavanjem novog sveta oko sebe, dečjom potrebom za igrom. Deca su radoznala, ona su istraživači, ona vole da eksperimentišu. Tako napreduju i rastu. To su postulati kompanije Toca Boca, koja razvija aplikacije za decu.

Toca Boca - Svet

Najpopularnije Toca Boca igrice

Toca Boca ima puno igrica. Nisu sve napravljene za iste platforme. Mi smo ih u ovom trenutku izbrojali 47, a kao najpopularnije od njih izdvajamo:

Toca Frizer – pravljenje različitih frizura, bojenje kose, šišanje.

Toca Kuhinja – pripremanje obroka za likove u igri, kuvanje, seckanje, serviranje.

Toca Doktor – u ulozi veterinara leče životinje i brinu se o njihovom zdravlju.

Toca Biljke – eksperimentisanje u svakom stadijumu razvoja biljaka.

Toca Graditelji – kreiranje ličnog sveta, građenje, kotrljanje, rotiranje objekata i stvaranje konstrukcija po želji.

Toca Nauka (Elementi) – otkrivanje sveta nauke i eksperimentisanje sa elementima iz periodnog sistema.

Toca Misteriozna kuća – istraživanje tajanstvene kuće, rešavanje zagonetki, otkrivanje skrivenih prolaza.

Toca Priroda – istraživanje prirode, briga o biljkama i životinjama, branje plodova, posmatranje divljih životinja.

Toca Škola – istraživanje škole, igranje uloge učenika i nastavnika. Obilazak učionica, biblioteke i drugih prostorija škole. Može se jesti u kantini, praviti eksperimenti u laboratoriji ili svirati u školskom orkestru.

Toca Boca - Grad

Umesto zaključka: Toca Boca

Toca Boca aplikacije imaju jednostavan korisničko okruženje posvećeno i prilagođeno deci. Ona mogu lako da shvate kako da koriste aplikaciju bez komplikovanih uputstava. Primenjuje se model igranja uloga, što omogućava deci da kroz uživljavanje u neku ulogu saznaju svet oko sebe. Tako razvijaju kreativnost, socijalnu kompetentnost i rešavaju probleme u bezbednom okruženju Toca Boca virtuelnog sveta. Aplikacije nisu opterećene reklamama i otvaranjem naloga, pa se mogu igrati bez prekidanja. Igrice su animirane sa puno detalja, svetlih i jarkih boja. Prati ih vesela muzika, kako i treba. Toca Boca nudi različite virtuelne svetove u kojima deca istražuju, stvaraju i uče kroz igru.

Dugme Download ispod je link za Android verziju jedne od igrica iz Toca Boca serijala: Toca Life World: Build a Story. Link za instalaciju te igrice na iOS platformu se nalazi OVDE. Istu Toca Boca igricu možete instalirati na Windows i macOS pomoću Android emulatora BlueStacks. Za ostale igrice idite na veb sajt Toca Boca, pa se snađite sami!

Platforma:
Android, iOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *