AVG Anti-Virus Free Edition

AVG Anti-Virus Free Edition

AVG Anti-Virus Free Edition je u potpunosti besplatan antivirus program za kućnu upotrebu. Trenutno je najpopularniji besplatni AV program na tržištu.

AVG Free ispunjava sve osnovne zahteve kada je u pitanju bezbednost i to bi trebalo da bude dovoljno za korisnike koji vode računa koje fajlove preuzimaju na svoj računar. Uz ovaj AV dobićete kombinovani antivirus i antimalvare softver, LinkScanner – skenira linkove na Internetu i skeniranje email-ova. AVG Free 2013 uvodi nekoliko novih mogućnosti, uz poboljšanja fokusirana na performansama, uključujući brže skeniranja i brže startovanje operativnog sistema.

Interfejs je gotovo nepromenjen od poslednje verzije, i generalno je lak za korišćenje. Iz glavnog prozora, ipak, morate dvaput da kliknete da biste dobili dodatne informacije o bilo kojoj funkciju, bilo antivirusa, LinkScanner podešavanja, ili ažuriranja. Kada bi ove funkcije bile dostupne jednim klikom, to bi značajno olakšalo korišćenje. Program ima ugrađen vremenski modul, koji automatski pokreće ažuriranje i skeniranje. Kada pokrente skeniranje, klizač olakšava biranje između sporo, automatski, i brzo skeniranje: brže skeniranje, manje je sveobuhvatano, tako da korisnici treba da iskoriste skeniranje koja se preporučuje u toku instalacije kako bi prvo skeniranje bilo detaljno. Ako vam virusi naprave ozbiljan nered na računaru, AVG nudi opciju kreiranja diska za spašavanje(rescue disk), pomoću koga možete skenirati vaš računar u MS-DOS modu.

Link Scanner funkcija štiti vas od malicioznog koda na Internetu, pre nego što se isti učita u vašem browseru i rangira rezultata pretrage. Ne preporučujemo vam instalaciju AVG toolbar-a, jer će vas konstatno gnjaviti porukama o rizičnom ponašanju na Internetu, što ume da bude prilično iritirajuće. Program ne opterećuje previše sistem prilikom skeniranja, ili kada radi u pozadini, iako smo utvrdili da će AVG free produžite vreme potrebno za startovanje vašeg sistema, i malo će produžiti vreme potrebno za gašenje istog. AVG će vas ponekad uzbuniti da su neki potpuno bezopasni fajlovi virusi, ali ni jedan AV program ne radi bez greške po tom pitanju.

Za kraj možemo reći da AVG Anti-Virus Free Edition možda nije najbrži ili najefikasniji bespaltni AV program, ali ipak odlično odrađuje posao za koji je namenjen i svakako vam je bolje da ga imate instaliranog na računaru, nego da nemate nikakav AV.

Preuzmite AVG Anti-Virus Free Edition sa linka ispod i napišite nam svolje mišljenje o njemu u komentarima.

Sistemska zahtevnost:

Windows 7, Windows 8, Windows Vista, Windows XP

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (16 ocena, prosečno: 4,50 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • Mile super antivirus, koristio sam ga prosle, a i ove godine ga koristim.

  • Kako da mi bude stalno aktivan vazi samo 30 dana pomoc?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *