FrostWire – sve što vam treba za pronalaženje, slušanje i preuzimanje muzike

FrostWire – sve što vam treba za pronalaženje, slušanje i preuzimanje muzike

FrostWire je besplatna aplikacija za pronalaženje, slušanje i preuzimanje muzike. Postoji u verzijama za Windows, macOS, Linux i Android. FrostWire je nastao kao otvoreni projekat tako što se odvojio od LimeWire-a, pošto je ovaj zbog problema sa autorskim pravima počeo da primenjuje strože kriterijume za deljenje muzike.

Funkcionalnosti FrostWire-a

Program je jednostavan za korišćenje i nema potrebe za posebnim učenjem, kako bi se krenulo sa njegovom upotrebom. Sve što je potrebno za pronalaženje, preuzimanje i preslušavanje muzike već se nalazi tu, tako da se ne mora izlaziti i prelaziti u drugi program, zbog neke od pomenutih aktivnosti.

Muzički fajlovi se pretražuju i preuzimaju na dva načina. Prvi su velike mreže P2P (peer-to-peer) korisnika, koje su automatski dostupne preko torent pretraživača. Tim pretraživačima se pristupa objedinjeno iz same aplikacije. Drugi način je pomoću baze podataka na cloud servisima, kao što su Jamendo, SoundCloud i YouTube. Pretraga pesama je veoma fleksibilna. To ne mora biti samo ime pesme ili izvođača, već i deo njenog teksta. Tako pronađene muzičke fajlove možete filtrirati po više kriterijuma: godina nastanka, žanr, itd. FrostWire preuzima fajlove brzo i to više njih odjednom.

FrostWire - Pretraga

U FrostWire je ugrađen plejer zadovoljavajućeg kvaliteta sa osnovnim funkcijama, mada se u podešavanjima može odrediti zaseban eksterni audio i video plejer. Kada se pronađe ono što se želi, može se odmah preslušati, bez preuzimanja. Pregled i preslušavanje je moguće i dok traje preuzimanje. Ne moraju se preuzimati celi torenti, već samo izabrani fajlovi i folderi iz njih. FrostWire već ima u sebi biblioteku, koja organizuje i čuva preuzete muzičke fajlove. U njoj mogu da se prave i plej-liste.

Mada je FrostWire prošao više faza razvoja od svog nastanka, izgleda da je korisničko okruženje ostalo u prošlim vremenima. Verzija aplikacije za Android podržava upravljanje puštanjem pesama pomoću gestova, tako da se može koristiti i dok vozite auto. U FrostWire su ugrađeni algoritmi za odbranu od zlonamernog softvera, koga ima naročito puno gde je preuzimanje muzičkih fajlova slobodno. Korisničko okruženje je prevedeno i na srpski jezik čudnom mešavinom ćirilice i latinice (makar je tako na Linux platformi, koju smo mi koristili).

FrostWire je odlična, a potpuno besplatna aplikacija za pronalaženje, slušanje i preuzimanje muzike

Stiče se utisak da su od operativnih sistema najbolje podržane Linux distribucije, jer za njih na matičnom sajtu instalacioni fajl ima tri različita formata. Ako po navici idete na Play Store da bi preuzeli aplikaciju za vaš Android telefon, tamo FrostWire više nećete naći. Postoji na alternativnim repozitorijumima kao što su Aptoide ili F-Droid. Mišljenja smo da je ipak najbolje koristiti link za download stranice matičnog sajta aplikacije, koji smo dali ispod u Preuzimanju.

Živimo u vremenu kada je slušanje muzike jedna od najzastupljenijih slobodnih aktivnosti kod svih društvenih slojeva. Ako sumnjate u to, setite se koliko ste danas videli ljudi sa raznim vrstama slušalica na ulici? Možda je lakše pitanje: koliko ste ih videli bez slušalica?

FrostWire nije jedini program koji vam besplatno donosi ogroman broj muzičkih fajlova pristupom internet resursima. Međutim, ni drugi programi slične namene neće vam ponuditi puno više. Pitanje je ukusa koji ćete od njih vi koristiti. Važno je samo da se lako može pronaći željena pesma ili album, a onda preslušati. Ako izaberete FrostWire, nećete pogrešiti!

Platforma:
Windows, macOS, Linux i Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *