Battery Alarm aplikacija za upozorenja za punu ili praznu bateriju na Android-u

Battery Alarm aplikacija za upozorenja za punu ili praznu bateriju na Android-u

Iz godine u godinu mobilni telefoni postaju sve bolji. Bilo da je u pitanju ekran, kamera, količina memorije ili brzina samog telefona, svedoci smo stalnog napretka. Međutim, kada govorimo o bateriji, ovo nije slučaj. Tehnologija izrade baterija je najmanje napredovala u odnosu na sve ostale komponente mobilnih telefona i tableta.

Sa setom se sećamo starih mobilnih telefona gde je baterija, bez problema, trajala i više od nedelju dana, pre nego što je bilo potrebno napuniti je. Danas nismo ni blizu toga, retki su telefoni kod kojih baterija traje više od dva dana, a i to smatramo odličnim rezultatom.

Postoje mnoge aplikacije koje nam pomažu da optimizujemo potrošnju baterije, ali čak i sa njima ne dobijamo tako dobre rezultate. To je zato što one štede bateriju tako što gase aplikacije koje ne koristimo. To je svakako pomaže, ali ako štedimo bateriju na telefonu na ovaj način, nećemo dobijati notifikacije od mnogih nama bitnih aplikacija, pa onda štednja gubi smisao.

Ovo znači da je najbolji način da sačuvamo bateriju, da baterija što manje vremenom oslabi od upotrebe. To ćemo postići tako što pazimo na njeno punjenje i pražnjenje. Da bi vam baterija na mobilnom telefonu ili tabletu što duže trajala (bila što duže kao nova), poželjno je da je uvek držite između 40% i 80% napunjenosti.

Svi Android telefoni ili tableti po fabričkim podešavanjima šalju samo dve notifikaciju vezane za bateriju i to kada je baterija na 100% napunjenost ili ispod 15%. Da bi ste mogli da držite bateriju u optimalnom opsegu napunjenosti, bez da non stop gledate u telefon i proveravate stanje, potrebna vam je posebna aplikacija za to.

Predstavljamo vam Battery Alarm, besplatnu aplikacija za Android koja upozorava korisnika kada je baterija napunjena do zadatog nivoa ili ispražnjena ispod zadatog nivoa. Korisnik sam podešava nivo napunjenosti ili ispražnjenosti baterije na kome će se oglasiti alarm ili notifikacija.

Kako radi Battery Alarm?

Battery Alarm je veoma jednostavna aplikacija, koja radi tačno ono što joj ime kaže, šalje korisniku upozorenja za punu ili praznu bateriju na Android-u.

Battery Alarm Android aplikacija

Aplikacija prikazuje svega nekoliko podataka:

 1. procenat napunjenosti baterije,
 2. zdravstveno stanje baterije,
 3. trenutnu temperaturu baterije,
 4. trenutni napon baterije.

Od podešavanja tu su dva velika klizača:

 • na gornjem se podešava minimalna napunjenost baterije na kojoj se pali alarm,
 • na donjem se podešava maksimalna napunjenost baterije na kojoj se pali alarm.

Battery Alarm klizači za podešavanje na koliko napunjenosti će se oglasiti alarm

Možete podesiti još i da li želite alarm i neko od dodatnih obaveštenja:

 • glasovno,
 • zvučno,
 • notifikaciju,
 • kao i na koliko će se alarm oglašavati.

Neka od podešavanja, rezervisana su samo za Battery Alarm PRO verziju koja se plaća, ali na našim testovima, besplatna verzija je bez problema zadovoljila sve kriterijume.

Battery Alarm vreme na koje će se alarm ponavljati

PRO verzija u odnosu na besplatnu verziju nudi:

 • mogućnost promene jezika za glasovno upozorenje (28 jezika trenutno u ponudi),
 • biranje između muškog i ženskog glasa,
 • mogućnost izbora zvuka za zvučno upozorenje,
 • vreme ponavljanja alarma od 5 sekundi do 12 sati,
 • Do not disturb time – vreme kada aplikacija nece slati ni jedno upozorenje,
 • widget – prilagodljivih dimenzija i boje teksta.

Ogroman plus za ovu aplikaciju je što u besplatnoj verziji ne sadrži bilo kakve reklame.

Naši utisci o Bettery Alarm aplikacija nakon par dana testiranja

Aplikacija radi lepo i stabilno, sve glavne su funkcije besplatne, a veličina aplikacije je oko 800kb sto je čini jednom od najmanjih na Play Storu.

Ko želi da drži bateriju telefona u određenom opsegu napunjenosti, kako bi mu baterija što duže bila kao nova, a samim tim i što duže trajala, ova aplikacija ima našu toplu preporuku, probajte je.

Napomena: Da bi vam aplikacija Bettery Alarm radila kako treba, morate da joj omogućite stalni rad u pozadini, a kako to da uradite, pročitajte uputstvo za svaku marku telefona na sajtu autora.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *