BatteryCare – produžite trajanje baterije na laptop-u

BatteryCare – produžite trajanje baterije na laptop-u

Na lap-topu, najčešće, prva stvar koja se pokvari je baterija. Trajanje baterije može da se produži ukoliko se baterija koristi na ispravan način. BatteryCare je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10, koji služi za nadgledanje i optimizaciju upotrebe baterije na laptop-u.

Maksimizujte efikasnost i minimizujte potrošnju baterije uz pomoć BatteryCare

Kada instalirate i pokrenete BatteryCare u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata) pojaviće se ikonica programa. Klikom na ovu ikonicu možete da izaberete način rada baterije. Opcije su:

  • Visoke performanse (High Performance) – ovde se neće voditi računa o potrošnji baterije, već je cilj što bolji i brži rad računara
  • Čuvanje energije (Power Saver) – sa ovom opcijom performanse računara će biti žrtvovane radi čuvanja baterije
  • Balansirano (Balanced) – računar neće čuvati niti rasipati bateriju, već će korisiti neka umerena rešenja

BatteryCare meni

Ovo su iste opcije koje imamo u Windows-u. Ono što BatteryCare donosi je lak i brz način da menjamo ove opcije bez odlaska u podešavanja Windows-a. Takođe, postoji mogućnost da uključimo da program sam bira najbolju opciju i automatski je uključi. Pored ovoga, BatteryCare donosi i dodatne mogućnosti.

Pre svega, program prati cikluse punjenja i pražnjenja baterije i na osnovu toga pravi statistiku. Pomoću ove statistike možete da izaberete najbolje parametre za rad baterije. Jedna stvar koju treba imati na umu je da je za kompletnu statistiku potrebno napuniti i isprazniti bateriju najmanje trideset puta, što je i prikazano u programu.

Ono što nam se posebno svidelo je to što BatteryCare pruža izbor čitavog niza notifikacija i obaveštenja sa savetima kako da podesite potrošnju baterije. Možete detaljno da podešavate koja obaveštenja će se prikazivati i koliko često. Možete da podesite, recimo, obaveštenja kada se preporučuje rekalibracija baterije, kada da se korisnik obavesti da je baterija pri kraju, notifikacija pri punjenju kada je baterija dovoljno napunjena ili kada je temperatura procesora previsoka.

BatteryCare podešavanja

Među naprednim opcijama možete da podesite da kada laptop nije priključen na punjač, BatteryCare automatski isključi Aero ili da pauzira procese koji zahtevaju veliku potrošnju energije i time produži trajanje baterije.

Korisnički interfejs je pregledan i izgleda moderno. Apsolutno svaka opcija je detaljno objašnjena, pa čak iako ste početnik, veoma lako ćete se snaći u programu.

Zaključak

BatteryCare nam se veoma svideo. Program radi brzo i nismo naišli ni na jedan problem dok smo ga koristili, tako da dobija našu preporuku. Voditi računa o bateriji je veoma bitno, jer ukoliko to ne radite, vaš laptop će vrlo brzo postati lošija verzije desktop-a.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *