Switch Power Scheme – Prečica do opcija za podešavanje napajanja

Switch Power Scheme – Prečica do opcija za podešavanje napajanja

Promeniti postavke napajanja u Windows-u je komplikovanije nego što bi trebalo da bude. Nešto jednostavniji proces je na laptop računarima, gde kao prečicu možemo da koristimo ikonicu baterije, mada ni ovde nemamo sva potrebna podešavanja. Na desktop računarima, situacija je još gora i ovde je jedini način da odemo u Control Panel i tamo potražimo opcije za podešavanje napajanja.

Ovaj problem u potpunosti možemo rešiti pomoću besplatnog programa Switch Power Scheme koji je dostupan za Windows Vista, 7, 8, 10 i 11, koji će nam omogućiti brz i lak pristup opcijama za podešavanje napajanja.

Kako radi Switch Power Scheme?

Switch Power Scheme je prenosni program, što znači da nema instalaciju. Sve što je potrebno da uradite je da ga download-ujete i program je spreman za upotrebu. Kada ga pokrenete, njegova ikonica će se pojaviti u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata).

Desnim klikom na ovu ikonicu otvoriće se padajući meni iz koga možete da izaberete neku od postojećih šemi napajanja (Power Scheme), kao što su Balanced, Power saver ili High performance. Levim klikom se pokreće glavni meni programa.

Switch Power Scheme padajuci meni

U glavnom meniju, pored menjanja šemi napajanja, možete i da obrišete već postojeće ili da napravite nove šeme. Za sve ovo će vam biti potrebno svega nekoliko klikova, a prečice do svih Windows-ovih opcija napajanja su dostupne direktno iz ovog menija.

Switch Power Scheme meni

Korisnički interfejs je pregledan i lak za upotrebu. Svaka opcija je jasno obeležena, mada ne i objašnjena, pa će početnicima biti potrebno neko vreme da nauče šta koja opcija radi. Ovo ne znači da Switch Power Scheme nije pogodan za početnike, ali je potrebno neko predznanje pre nego što ćete moći pravilno da ga koristite.

Pored mogućnosti podešavanja postavki napajanja i prečica za brži pristup Windows-ovim postavkama napajanja, program ne nudi mnogo dodatnih opcija. Možete podesiti da se pokreće zajedno sa Windows-om, da njegov prozor bude uvek ispred drugih prozora i promenite jezik.

Switch Power Scheme treba da bude sastavni deo Windows-a

Switch Power Scheme je odličan program i dobija našu preporuku. Radi samo jednu stvar, ali je radi odlično i bez greške. Iskreno smo mišljenja da ovakvi programi treba da budu sastavni deo Windows-a. Postoji mnogo kritika korisničkog interfejsa Windows-a 10, a još više Windows-a 11 i razočaravajuće je koliko Microsoft ignoriše ove kritike.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *