CanvasBlocker – Čuvanje privatnosti na internetu

CanvasBlocker – Čuvanje privatnosti na internetu

Praćenje korisnika na internetu je veliki problem današnjice i za ovo veb sajtovi koriste različite metode. Jedan od ovih metoda je Fingerprinting (fingerprint – otisak prsta). Ovo radi tako što veb sajtovi sakupljaju podatke o uređaju korisnika i na taj način formiraju jedinstvenu sliku, to jest „otisak prsta“ računara. Na ovaj način veb sajtovi znaju tačno kada vaš računar poseti njihov veb sajt, drugim rečima, kada vi posetite njihov veb sajt.

CanvasBlocker je besplatan plugin za Mozilla Firefox koji će zaštiti vašu privatnost tako što će sprečiti veb sajtove da sakupljaju podatke o vašem računaru.

Kako radi CanvasBlocker?

Kada instalirate CanvasBlocker, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnim uglu internet pregledača, u delu gde se nalaze ikonice plugin-ova. Iako CanvasBlocker dolazi već podešen da vaš štiti od Fingerprinting-a, prvo što vam predlažemo da uradite je da kliknete na ikonicu plugin-a, a onda da kliknete na Settings (podešavanja). Ovde možete detaljno da podesite kako će plugin raditi.

CanvasBlocker meni

U podešavanjima, u sekciji APIs, prvi na listi je Canvas, najpoznatiji i najpopularniji Fingerprinting metod po kome je ovaj plugin dobio ime. Pored njega, na listi imamo veliki broj drugih metoda za praćenje od kojih nas CanvasBlocker štiti. Za svaki od ovih metoda možete da odaberete tip zaštite, kao i da odredite način na koji će plugin raditi, to jest, kako i kada će vas obaveštavati o svom radu i radnjama koje preduzima.

Ono što je najbolje je to što je bukvalno svaka opcija koju CanvasBlocker sadrži detaljno objašnjena, a za pojedine opcije je čak objašnjeno i šta će određeno podešavanje raditi. Ovo znači da čak i ako ste apsolutni početnik, lako ćete moći da podesite plugin da radi onako kako vi želite, da ne pominjemo da ćete čitanjem ovih objašnjenja dosta toga naučiti o tome kako da se zaštite na internetu.

CanvasBlocker podesavanja

Predlažemo vam da isprobate različita podešavanja i pratite kako plugin radi. Nemojte da se brinete da ćete nešto pokvariti, zato što CanvasBlocker sadrži opciju da sve vratite na fabrička podešavanja, što nam se veoma svidelo.

CanvasBlocker obavlja fenomenalan posao i zaslužuje vašu pažnju

Praćenje korisnika na internetu je nešto što bi trebalo da bude ilegalno, makar u formi u kojoj se to danas radi. Na žalost, vlade većine država su sluge korporacija, a ne ljudi koji tu vladi plaćaju, pa je, barem za sada, ovo nemoguće.

Srećom, postoje programi i plugin-ovi koji nam pomažu da se zaštitimo i sačuvamo svoju privatnost, a CanvasBlocker je jedan koji itekako zaslužuje vašu pažnju. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da CanvasBlocker dobija našu preporuku.

Platforma:
Mozilla Firefox

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *