CapCut – Video editovanje na mobilnim uređajima nikada nije bilo bolje

CapCut – Video editovanje na mobilnim uređajima nikada nije bilo bolje

CapCut je besplatna aplikacija za video editovanje dostupna za Android i iOS. Po rečima velikog broja korisnika i sa ocenom od 4.7 zvezdica na Google Play Store-u i 4.4 na Apple Store-u, ovo je trenutno jedna od najboljih aplikacija u ovoj kategoriji. Da li je sve ovo istina, proverićemo u ovoj recenziji.

Kako radi CapCut?

CapCut je aplikacija koja nam dolazi od kompanije Bytedance, koja je vlasnik TikTok-a. Bytedance kaže da je ova aplikacija razvijena sa idejom da dopuni osnovne funkcije za uređivanje videa koje su dostupne na TikTok-u. U ovoj recenziji fokusiraćemo se na verziju za Android, ali sve što kažemo važi i za iOS verziju.

CapCut meni

Što se funkcija tiče, moramo da priznamo da smo prijatno iznenađeni. CapCut sadrži sve osnovne, ali i poprilično naprednih opcija koje ne viđamo tako često u mobilnim aplikacijama za video editovanje. Aplikacija radi izuzetno brzo, ali zahteva da imate minimum 8 GB RAM-a, ukoliko radite sa većim fajlovima.

Od osnovnih opcija, video ćete moći da ubrzate, usporite, isečete, dodate sliku, tekst, zvuk, filtere, efekte i stikere, spojite više snimaka u jedna i drugo. Među naprednim funkcijama pronaći ćete opciju da “zamrznete” frame, uklonite pozadinu, izvadite audio iz videa, kao i da detaljno podesite kako će zvuk reprodukovati u videu i uklonite šumove, popravite kvalitet slike i još mnogo toga. Kada završite sa obradom, video ćete moći da sačuvate na svom telefonu ili da ga postavite na TikTok, Instagram, WhatsApp i Facebook direktno iz aplikacije.

Korisnički interfejs je lep i lak za korišćenje, a ukoliko ste ikada koristili neku aplikaciju za video editovanje na mobilnom telefonu, odmah će vam biti jasno kako se koristi. Pored ovoga, unutar aplikacije pronaći ćete video tutorijale koji će vam pomoći da lakše naučite kako se CapCut koristi, što nam se posebno svidelo.

CapCut stikeri

Jednu veliku kritiku koju imamo je to što CapCut prikuplja apsolutno sve podatke o korisniku. To znači da se skupljaju podaci o vašoj lokaciji, slikama, video snimcima, performansama uređaja, vašoj aktivnosti unutar aplikacije i ko zna šta još. Bytedance tvrdi da se ovi podaci ne prodaju i da se koriste isključivo za poboljšanje aplikacije, ali ovo je nešto što kažu sve tech kompanije, a poznato je da je to najobičnija laž. Mi, naravno, nemamo načina da proverimo da li je ovo istina, ali moramo priznati da smo izuzetno cinični kada su ove stvari u pitanju i da uopšte ne verujemo izjavama korporacija.

CapCut, trenutno, stvarno jeste jedna od najboljih aplikacija za video editovanje

Gde ima dima, ima i vatre, a odlične ocene koje su korisnici dali CapCut-u su stvarno zaslužene. Sadrži pregršt opcija da kvalitetno obradite svoj video snimak, ima prelep i visokofunkcionalan korisnički interfejs i lako se koristi. Ako možete da zanemarite bezobrazno praćenje aktivnosti korisnika, toplo vam preporučujemo da isprobate CapCut.

Platforma:
Android i iOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *