CapCut – besplatna aplikacija za video editovanje na mobilnom telefonu i računaru

Ažurirano: april 12th, 2023
CapCut – besplatna aplikacija za video editovanje na mobilnom telefonu i računaru

CapCut je besplatna aplikacija za video editovanje na mobilnom telefonu i računaru. Aplikacija je dostupna za Android i iOS, u Winodws-u, Linux-i i MacOS-u radi online preko browsera, a dostupan je i program koji se instalira za Windows. Po rečima velikog broja korisnika i sa ocenom od 4.7 zvezdica na Google Play Store-u i 4.4 na Apple Store-u, ovo je trenutno jedna od najboljih aplikacija u ovoj kategoriji. Da li je sve ovo istina, proverićemo u ovoj recenziji.

Kako radi CapCut?

CapCut je besplatna aplikacija za video montažu koja nam dolazi od kompanije Bytedance, koja je vlasnik TikTok-a. Bytedance kaže da je ova aplikacija razvijena sa idejom da dopuni osnovne funkcije za uređivanje videa koje su dostupne na TikTok-u. U ovoj recenziji fokusiraćemo se na verziju za Android, ali sve što kažemo važi i za iOS verziju, app u browseru, kao i za CapCut Windows program.

CapCut meni

Što se funkcija tiče, moramo da priznamo da smo prijatno iznenađeni. CapCut sadrži sve osnovne, ali i poprilično naprednih opcija koje ne viđamo tako često u mobilnim aplikacijama za video editovanje. Aplikacija radi izuzetno brzo, ali zahteva da imate minimum 8 GB RAM-a, ukoliko radite sa većim fajlovima.

Od osnovnih opcija, video ćete moći da ubrzate, usporite, isečete, dodate sliku, tekst, zvuk, filtere, efekte i stikere, spojite više snimaka u jedna i drugo. Među naprednim funkcijama pronaći ćete opciju da “zamrznete” frame, uklonite pozadinu, izvadite audio iz videa, kao i da detaljno podesite kako će zvuk reprodukovati u videu i uklonite šumove, popravite kvalitet slike i još mnogo toga. Kada završite sa obradom, video ćete moći da sačuvate na svom telefonu ili da ga postavite na TikTok, Instagram, WhatsApp i Facebook direktno iz aplikacije.

Korisnički interfejs je lep i lak za korišćenje, a ukoliko ste ikada koristili neku aplikaciju za video editovanje na mobilnom telefonu, odmah će vam biti jasno kako se koristi. Pored ovoga, unutar aplikacije pronaći ćete video tutorijale koji će vam pomoći da lakše naučite kako se CapCut koristi, što nam se posebno svidelo.

CapCut stikeri

Zamerka koju imamo je to što CapCut prikuplja apsolutno sve podatke o korisniku. To znači da se skupljaju podaci o vašoj lokaciji, slikama, video snimcima, performansama uređaja, vašoj aktivnosti unutar aplikacije i ko zna šta još. Bytedance tvrdi da se ovi podaci ne prodaju i da se koriste isključivo za poboljšanje aplikacije, ali ovo je nešto što kažu sve tech kompanije, a poznato je da je to često upitno. Mi, naravno, nemamo načina da proverimo da li je ovo istina, ali moramo priznati da smo izuzetno cinični kada su ove stvari u pitanju i da uopšte ne verujemo izjavama korporacija.

CapCut, trenutno, stvarno jeste jedna od najboljih besplatnih aplikacija za video montažu

Gde ima dima, ima i vatre, a odlične ocene koje su korisnici dali CapCut-u su stvarno zaslužene. Nakon detaljnog testiranja, možemo reći da je CapCut zaista odlična besplatna aplikacija za video montažu. Aplikacija sadrži pregršt opcija da kvalitetno obradite svoj video snimak, ima prelep i visokofunkcionalan korisnički interfejs. CapCut se izuzetno lako koristi i nema nikakvih ograničenja prilikom eskportovanja (čuvanja) videa (kvalitet, rezolucija, dužina trajanja), niti dodaje bilo kakve vodene žigove na eskportovane video klipove. Ako možete da zanemarite po nama malo navalentno praćenje aktivnosti korisnika, toplo vam preporučujemo da isprobate CapCut.

Platforma:
Android i iOS – aplikacija
Widnows – online preko browsera i program koji se instalira
Linux i MacOS – online preko browsera

U linku za preuzimanje, ponudili smo CapCut aplikaciju za Android. Aplikacija je dostupna još na iOS-u, Linux-u i MacOS-u online preko browser-a i na Windows-u online preko browsera ili kao program koji se instalira.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

  • Da li može da se CapCut preuzme nekako? I kako?

    • Naravno, ubacili smo linkove za preuzimanje svih verzija CapCut-a u tekst iznad, probajte pa nam javite da li ste uspeli da preuzmete.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *