Clonezilla

Clonezilla

Clonezilla

Clonezilla je besplatan program, otvorenog koda, za pravljenje rezervnih kopija (backup) hard diskova. Zasnovan je na Debian Linux operativnom sistemu i licenciran je od strane GPL-a. Veoma je sličan True Image-u i Norton Ghost-u, komercijalnim programima ove namene.

Clonezilla se pokreće kao live sistem sa DVD-a ili butabilnog USB Fleš diska, što bi u prevodu značilo da se ovaj program koristi potpuno nezavisno od operativnog sistema koji se nalazi na računaru.

Pomoću ovog programa rezervne kopije mogu da se prave na dva načina: prebacivanjem sadržaja na drugi uređaj/particiju ili pravljenjem slike diska (image). Prvi način je veoma koristan prilikom menjanja postojećeg hard diska sa novim jer se veoma brzo i jednostavno mogu prebaciti svi potrebni podaci kako bi se što pre nastavilo sa radom.

Clonezilla ima podršku za veliki broj fajl sistema, među kojima se nalaze: ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, btrfs, f2fs, nilfs2 , FAT12, FAT16, FAT32, NTFS, HFS+, UFS , VMFS5 itd.

Dolazi u dva izdanja: Live i Server Edition. Live izdanje ovog programa pogodan je za kućnu upotrebu i upotrebu u malim preduzećima, dok je Server Edition pogodan za upotrebu u većim preduzećima jer omogućava pravljenje rezervnih kopija i do 40 računara.

Clonezilla predstavlja brz i efikasan program koji itekako može olakša čuvanje najrazličitijih vrsta podataka. Preporučujemo da ga isprobate.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *