Process Explorer

Process Explorer

Process Explorer

Process Explorer je besplatan program za kontrolu trenutno aktivnih procesa koji se odvijaju u pozadini Windows-a.

Prikazuje detaljne informacije o procesima uključujući i njihove ikonice, putanje, slike, statistiku memorije, korisničke račune, sigurnosne atribute i još mnogo toga. A što se tiče manipulisanja njima, na raspolaganju vam nudi opcije za zaustavljene procesa, resetovanje, kao i određivanje njihovih prioriteta u sedam nivoa (Idle, Below Normal, Normal, Above Normal, High, Background i Realtime).

Takođe, Process Explorer vam omogućava da vidite i sve podprocese koji su pokrenuti, da dobijete više informacija o njima putem opcije Properties ili online pomoću Google Chrome browsera. Ukoliko vam je to potrebno, možete čak vršiti pretragu procesa po korišćenom DLL-u ili snimiti sve informacije vezane za pojedinačni proces.

Nakon pokretanja, program u System Tray-u postavlja ikonicu koja grafikonom prikazuje trenutno zauzeće procesora, a može se podesiti da prikazuje i grafikon I/O History, Disk History, Network, Commit, GPU i Physical Memory History.

Pored navedenih opcija, Process Explorer nudi i ostale osnovne funkcije koje podrazumevaju isključivanje, restart i zaključavanje računara, kao i odjavljivanje nekog korisnika.

Process Explorer je jednostavan i funkcionalan program koji troši minimalne sistemske resurse. Ukoliko vam već ugrađeni Task Manager ne daje dovoljno informacija o aktivnim procesima, onda vam preporučujemo da isprobate ovaj program.

Sistemska zahtevnost:

Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 / Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

1 Komentar

  • Ovaj program je slican Windows Task manager-u.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *