Colorcinch – Besplatan program za obradu fotografija online

Colorcinch – Besplatan program za obradu fotografija online

Svedoci smo trenda da je sve više programa dostupno putem veb sajta, a foto editori prednjače u ovome. Ovakav pristup programima donosi određene prednosti, ali i nedostatke. Glavni nedostatak je činjenica da su ovakvi programi dosta sporiji i da rade lošije od svojih offline rođaka, ali ne zahtevaju instalaciju, uvek imate najnoviju verziju, nema potrebe za ažuriranjem, program vam je uvek dostupan zajedno sa svim vašim radovima i još mnogo toga.

Colorcinch je besplatan program za obradu fotografija dostupan putem veb sajta i kome pristupate putem internet pregledača, tako da je dostupan na svim operativnim sistemima, a nudi napredne opcije, ali upakovane tako da je program odličan za početnike.

Kako radi Colorcinch?

Colorcinch je foto editor usmeren na početnike, ali sadrži opcije koje će ga učini zanimljivim i naprednijim korisnicima. Programu pristupate putem veb sajta i možete ga koristiti bez naloga, ali ukoliko želite da preuzmete slike koje ste obradili, kao i da koristite Cloud servis gde možete da čuvate svoje slike i radove, moraćete da napravite besplatan nalog, tako da je ovo prvo što treba da uradite.

Colorcinch meni

Korisnički interfejs će biti poznat svakome ko je ikada koristio Photoshop ili neki drugi popularni foto editor. Slika na kojoj radite je smeštena u centar ekrana, a skoro sve opcije se nalaze u meniju sa leve strane. Pošto nema previše opcija, korisnički interfejs je pregledan, lak za korišćenje i lepo izgleda.

Prva opcija u ovom meniju je Edit i ovde ćete pronaći osnovne alatke kao što su opcije za menjanje veličine slike, rotaciju, kropovanje i tako dalje. Ispod opcije Edit se nalaze opcije za upravljanje bojama, dodavanje filtera, maski, okvira, grafika i efekata, crtanje, pisanje teksta i druge opcije.

Možemo reći da, iako Colorcinch ima manje opcije nego, na primer, Photoshop, one koje nudi su sasvim dovoljne za potrebe većine korisnika i da vam ni jedna neće faliti za amatersku obradu fotografija. Sve opcije rade savršeno, a njima upravljate uglavnom pomeranjem slajdera, što je odlično za manje iskusne korisnike.

Glavni nedostatak Colorcinch-a su reklame koje zauzimaju veliki deo korisničkog interfejsa i koje itekako smetaju i bodu oči. Takođe, dosta opcija, kao što su, različiti filter, grafici i efekti ili opcija da program automatski ukloni pozadinu sa slike ili da jednu boju zamenite drugom, su zaključani iza pretplate.

Colorcinch je odličan besplatan program za obradu fotografija online, posebno za početnike

Colorcinch je odličan program, a opcije koje nudi će zadovoljiti potrebe većine korisnika. Možete ga koristiti potpuno besplatno, a osim par bitnih opcija, sve za šta plaćate je nešto što nije neophodno. Tokom korišćenja, ne samo da nismo naišli ni na jedan problem ili bug, već je program radio izuzetno dobro i brzo, tako da Colorcinch dobija našu preporuku.

Platforma:
Veb sajt

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *