Najbolje besplatne zamene za Adobe Photoshop

Najbolje besplatne zamene za Adobe Photoshop

Kada govorimo o programima za uređivanje i obradu slika, Photoshop je program koji većini prvi padne na pamet. Photoshop je najpoznatiji i najpopularniji program u ovoj kategoriji i to sa dobrim razlogom. Opcije koje sadrži su fenomenalne, korisnički interfejs je moderan i lak za upotrebu, a radi brzo i bez greške.

Jedini problem koji Photoshop ima je činjenica da za njegovo korišćenje morate platiti. Što je još gore, moderne verzije ovog program ne možete kupiti i imati zauvek, već je potrebno plaćati mesečnu pretplatu koja košta 31.49 $ ili godišnju pretplatu koja košta 239.88 $.

Srećom, na raspolaganju imamo dosta programa za uređivanje slika, koji su po svom kvalitetu na nivou Photoshop-a, a pritom su potpuno besplatni. Predstavićemo vam 5, po našem mišljenju, najboljih besplatnih zamena za Photoshop. O svim ovim programima smo već pisali, tako da ćemo ovde samo ukratko pomenuti njihove glavne karakteristike, a vi ukoliko želite da pročitate detaljnu recenziju samo kliknite na link za određeni program.

Krita Desktop

Krita Desktop

Krita Desktop je besplatan program za umetničko crtanje i slikanje dostupan za Windows XP, Vista, 7, 8, 10, macOS i Linux. Program sadrži veliki broj četkica koje simuliraju uljane boje, krede, sprejeve, olovke različitih mekoća itd, a svaku od ovih alatki možete detaljno podešavati. Krita Desktop takođe podržava i rad sa Layer-ima, kao i efekte, filtere i sve ostale alatke koje očekujemo od jednog kvalitetnog programa za obradu slika.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10, macOS i Linux

Preuzmite Krita Desktop.

GIMP

GIMP

GIMP je besplatan program za obradu slika dostupan za Windows XP, Vista, 7, 8, 10, macOS, Linux i Sun OpenSolaris. Slobodno možemo reći da je ovo jedan od najmoćnijih programa u ovoj kategoriji. Sadrži sve funkcije potrebne za profesionalnu obradu slika, upakovane u korisnički interfejs koji je moderan i lak za upotrebu. Ovo je program koje ne smete izgubiti iz vida.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10, macOS, Linux i Sun OpenSolaris

Preuzmite GIMP.

FireAlpaca

FireAlpaca

FireAlpaca je besplatan program za obradu slika dostupan za Windows Vista, 7, 8, 10 i macOS. Ovo je program koji sadrži dosta naprednih opcija koje imamo u Photoshop-u, ali upakovane tako da je početnicima lak za upotrebu. Odlična karakteristika programa je korisnički interfejs koji je moguće prilagođavati sopstvenim potrebama. Ukoliko ste početnik, predlažemo vam da isprobate prvo ovaj program.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8, 10 i macOS

Preuzmite FireAlpaca.

MediBang Paint

MediBang Paint meni

MediBang Paint je besplatan program za obradu slika dostupan za Windows 7, 8, 10, macOS, Android i iOS. Ono po čemu se ovaj program izdvaja je fokus na uređivanje slika nacrtanih u stilu japanskih manga stripova. Pored ovoga, program je pogodan za početnike, a u samom programu ćete pronaći tutorijale koje će vam pomoći da naučite da ga koristite.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, macOS, Android i iOS

Preuzmite MediBang Paint

Photopea

Photopea

Photopea je besplatan program za obradu slika koji radi unutra internet pregledača, tako da je dostupan na svim operativnim sistemima, čak i mobilnim. Ovo je program koji je direktna kopija Photoshop-a, od korisničkog interfejsa do opcija koje sadrži i kao takva i sama je među najboljim programima ove vrste. Svi programi na ovoj listi zaslužuju pažnju i imaju šta da ponude korisnicima, ali Photopea je bukvalno besplatni Photoshop.

Platforma:
Veb sajt

Posetite Photopea veb sajt.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *