Krita Desktop

Krita Desktop

Krita Desktop

Krita Desktop je besplatan program za umetničko crtanje i slikanje u digitalnom formatu. Sa brojnim funkcijama i user friendly okruženjem, ovaj program pruža odlučnu podršku svakog korisniku za stvaranje umetničkog dela.

Krita Desktop poseduje veliki broj predefinisanih četkica, koje simuliraju uljane boje, krede, sprejeve, olovke različitih mekoća itd. Naravno, svaku od tih četkica je moguće dodatno prilagodite potrebama, izborom njene debljine, gustine ili vidljivosti.

Takođe, u okviru ovog programa nisu izostavljeni alati za selekciju, pomeranje, farbanje celih površina, sečenje, kloniranje, kao ni alati za obrade slika u smislu boja, zasićenosti, svetline, kontrasta i slično.

Krita Desktop podržava rad sa layerima, kojih ima različitih vrsta. Omogućava različita eksperimentisanja, kao na primer grupisanje, kloniranje, premeštanje ili uklapanje više layera. Na raspolaganju su i različiti efekti i filteri, koje je moguće primenjivati na kompletnu sliku ili na neke njene određene delove.

Krita Desktop nudi zaista mnogo mogućnosti. S obzirom da je u pitanju besplatan program, stvari koje možete da napravite sa ovim programom ograničene su isključivo vašom kreativnošću. Probajte ga, neće vas izneveriti.

Sistemska zahtevnost:

Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *