Top 3 najbolja besplatna programa za čitanje Manga stripova na računaru

Top 3 najbolja besplatna programa za čitanje Manga stripova na računaru

Japanski stripovi, poznatiji kao Manga stripovi, su najpopularnija vrsta stripova na svetu. Podatak od pre nekoliko meseci je ovo potvrdio neverovatnim izveštajem da je jedna jedina manga, Demon Slayer, prodala više primeraka na zapadu nego cela američka industrija stripova, kojoj pripadaju Marvel i DS comics.

Razlog za ovako veliku popularnost Mangi je lako videti. Teme i motivi, među kojima najčešće viđamo čast, prijateljstvo, odgovornost, ljubav, greh i izdaju, su obrađeni sa dozom ozbiljnosti na koju čitaoci na zapadu nisu navikli. Veliki fokus na japanskoj srednjevekovnoj kulturi i religiji, pomešanoj sa modernim japanom, donosi ovim pričama dašak svežine i misticizma koje u čitaocu bude radoznalost i maštu. Tu je naravno i upečatljivi japanski humor koji će vam se iskreno ili svideti ili ne. Još jedan razlog za uspeh Manga stripova je i to što se ne fokusiraju isključivo na decu i tinejdžere, već se često bave temama u kojima i odrasli mogu da uživaju.

Ukoliko nikada niste pročitali ni jedan Manga strip verujte nam da to obavezno morate uraditi, možda vam se i svidi, a za starije preporučujemo triler Death Note. Za čitanje Mangi na telefonu se najčešće koriste aplikacije, dok na računaru postoji mnogo veb sajtova na kojima besplatno možete čitati Mange. Na računaru postoje i programi koji čitanje čine ugodnijim nego veb sajtovi i ovo je najbolji način da uživate u Mangama, a mi smo napravili top listu od 3 najbolja besplatna programa za čitanje Manga stripova na računaru.

Manga Z

Manga Z

Manga Z je besplatan program za čitanje Manga stripova dostupan za Windows 10. Program radi brzo i pouzdano, a veoma smo retko nalazili na probleme koje često viđamo u ovakvim programima, kao što su neučitavanje slika i nestabilnost u radu.

Manga Z je jedan od najpopularnijih program za čitanje Mangi, a razlog za to je jednostavan. Ovde ćete pronaći najveću selekciju stripova od bilo kog programa na tržištu, a nova izdanja se ovde pojavljuju čim izađu. Pored toga program sadrži sve opcije potrebne za ugodno čitanje kao što su mogućnost dowload-ovanja stripova za čitanje offline, kada čitate neki strip program će zapamtiti gde ste stali, notifikacije kada se pojave nova izdanja, uveličavanje slika i još mnogo toga.

Korisnički interfejs je odličan i lepo izgleda. Stripove možete da pretražujete po žanrovima, najpopularnijim ili top 500. Za svaki strip možete da pročitate kratak opis u kome će biti opisana radnja, što pomaže kada birate šta želite sledeće da čitate.

Manga Z je besplatan program sa premijum (plaćenom) verzijom. U besplatnoj verziji prikazivaće se reklame, ali iskreno nisu nam mnogo smetale zato što ne prekidaju čitanje.

Platforma:
Windows 10

Preuzmite Manga Z.

YACReader

YACReader

YACReader je besplatni program za čitanje Manga stripova dostupan za Windows XP, Vista, 7, 8, 10, macOS i Linux. U pitanju je još jedan odličan program koji sadrži sve opcije neophodne za ugodno čitanje. Ove opcije su slične onima koje imamo i u Manga Z-u pa ih nećemo ponovo nabrajati.

Jedna odlična i neuobičajena opcija je mogućnost prevođenja stripova. Naime, Manga stripovi na zapad, uglavnom, dolaze na engleskom jeziku. YACReader ima opciju da prevede stripove na neke od najpopularnijih svetskih jezika među kojima su francuski, nemački, grčki, indijski itd.

Još jedna odlična opcija je Go-To Flow. Ova opcija pruža 3D interfejs, sličan onome koji viđamo kod pametnih telefona, gde možete da vidite više strana istovremeno. Ova opcija pomaže kod navigacije i moramo da priznamo da nam se svidela, mada to nismo očekivali kada smo pročitali reklamu autora programa.

Izbor stripova koji YACReader nudi je manji nego Manga Z, a češće smo nailazili na probleme, ali ne tako često. Ipak, YACReader je po našem mišljenju najbolji besplatni program za čitanje Mangi. Zašto? Jednostavno, program nema premium verziju, a takođe i ne sadrži reklame. To je nešto što ćete teško naći bilo gde drugde.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10, macOS i Linux

Preuzmite YACReader.

Manga Reader

Manga Reader

Manga Reader je besplatni program za čitanje Manga stripova dostupan za Windows 7, 8 i 10. Sadrži sve opcije koje očekujemo od jednog modernog programa za čitanje Mangi, a korišćenje je izuzetno jednostavno. Korisnički interfejs je pregledan, a snalaženje u njemu ne zahteva mnogo učenja.

Ono po čemu se Manga Reader izdvaja je to što program radi neverovatno dobro. Učitavanje je veoma brzo i nismo naišli ni na jedan problem. To jest, nismo naišli na probleme sve dok ga nismo neprestano koristili nekoliko sati. Posle nekoliko sati program je počeo da radi primetno sporije. Ovo smo rešili korišćenjem starog programerskog trika, ugasili smo i ponovo pokrenuli program.

Ipak, dok program nije počeo da pravi probleme, u njemu smo pronašli najbolje iskustvo čitanja stripova, a po našem mišljenju to je jedna od najbitnijih stavki. Iako je Manga Reader zauzeo treće mesto na našoj listi to ne znači da ga treba zanemariti, a predlažemo vam da isprobate sva tri programa i sami odlučite koji vam se najviše sviđa.

Platforma:
Windows 7, 8, 10

Preuzmite Manga Reader.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *